eur:
390.47
usd:
364.17
bux:
68385.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

Megkezdődött a választási kampány utolsó hete. Itt megtalálja a keddi kampányhíreit.

2018.04.03. 22:34

LMP: ez visszautasítás

Az LMP-s Ungár Péter öt pontban reagált az MSZP-P felajánlására a Facebookon.

1. Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz.

2. Az MSZP csak a DK részére lépett vissza, más javára nem.

3. Az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét. Nem a győzelmi esélyeket, hanem a pénzt akarják maximalizálni.

4. Az MSZP és Karácsony Gergely ma újra bebizonyította, hogy nem a kormányt akarja leváltani, hanem minél több politikusuknak akar még négy évet a parlamentben. Mert ez a párt a túlélésre játszik, másra nem.

5. Az LMP ezennel ezt a bohózatot lezártnak tekinti.

2018.04.03. 22:05

Az MSZP-Párbeszéd négy helyen ajánlott fel visszalépést az LMP-nek és az Együttnek

Az MSZP-Párbeszéd tárgyalásokat kezdeményez az LMP-vel és az Együtt-tel, felajánlva a Budapest belvárosi, a csepeli, a gödöllői és a szekszárdi jelöltjük visszalépését, ha a másik két ellenzéki párt nem indít jelöltet egyetlen nyerhető körzetben sem - jelentette be a pártszövetség miniszterelnök-jelöltje kedden, Budapesten tartott kampányrendezvényen.

2018.04.03. 18:03

Orbán Viktor: folytatódik a közmunkaprogram

Hálás az ország minden közmunkásának - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Baranya megyei Vajszlón, ahol közmunkásokkal találkozott. Kijelentette: a jövőben is számítanak a közmunkások munkájára és ők is számíthatnak a kormányra, mert a következő években is folytatni fogják a közmunkaprogramot.

2018.04.03. 17:43

Tuzson: cselekvőképes kormány az ország érdeke

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint nem mindegy, hogy a vasárnapi választáson kik kerülnek hatalomra, ha Soros György emberei, akkor Magyarország végleg meg fog változni, hiszen be fogják engedni a bevándorlókat.

Tuzson Bence azt mondta: az a fontos, és Magyarországnak az az érdeke, hogy a következő időszakban egy erős, és cselekvőképes ország legyen, erős és cselekvőképes kormánnyal, amely képes olyan tárgyalásokat folytatni, amely megállítja a bevándorlás folyamatát. Amennyiben Magyarországnak nem lesz erős kormánya, cselekvőképes kormánya, vagy olyan kormánya, amely meg akarja állítani a bevándorlást, Magyarország megváltozik, és a gyermekeink már nem fognak ráismerni arra az országra, amelyben élünk - tette hozzá.

2018.04.03. 17:40

A Jobbik módosítana a nyugdíjrendszeren

A Jobbik több ponton módosításokat kezdeményez a nyugdíjrendszerben kormányra kerülése esetén.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az időseket, illetve a szociális kérdéseket érintő ügyekre önálló társadalompolitikai tárcát hoznának létre, amelynek vezetését egy - egyelőre megnevezni nem kívánt - szakemberre bíznák. Értékelése szerint a területen az elmúlt 8 évben minden kérdés politikai érdekeket szolgált. Példaként a "választási utalványként" említett Erzsébet-utalványokat és a magánnyugdíjpénztári vagyont említette.

2018.04.03. 17:35

Új részletek a külképviseleti szavazásról

A nagyvárosokban is felkészültek a külképviseleti szavazásra, Londonban például 12 asztalnál lehet majd voksolni április 8-án, és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) becslése szerint legfeljebb 20 perces sorban állásra kell számítania a szavazni kívánó mintegy 9700 választópolgárnak.

2018.04.03. 16:29

Székesfehérváron zárja a kampányt a Fidesz

Székesfehérváron lesz, péntek délután a Fidesz országos kampányzárója - erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi bejelentését Vargha Tamás (Fidesz-KDNP) képviselőjelölt és Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester. Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek eredményei közül kiemelkedik "egy szemmel nem látható, de annál fontosabb eredmény", az ország biztonsága. Erre is igyekeznek majd felhívni a figyelmet a pénteki kampányzárón, amely 17 órakor kezdődik a Városház téren.

2018.04.03. 16:20

Orbán Viktor: 600 ezer

Orbán Viktor rajongótábora elérte a 600 ezret a Facebookon.

2018.04.03. 15:11

Vona a bevándorlásellenes akciótervet ismertette

Az április 8-i választás tétje nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni - mondta Vona Gábor a Jobbik első tervezett intézkedéseit ismertető sajtótájékoztatón. Vona Gábor kifejtette: a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg, arról fog dönteni, hogy kivándorlóország leszünk-e, sikerül-e megállítani, megfordítani a fiatalok kivándorlását.

Már nem csupán anyagi okokról van szó, de "olyan politikai légkör alakult ki az Orbán-kormány jóvoltából, ami nagyon sok fiatal számára nem teszi élhetővé Magyarországot" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a részvételi aránynak 70 százalék körülinek kell lennie a győzelemhez, és az fog győzni, aki elmegy szavazni; aki nem megy el szavazni, az pedig Orbán Viktorra szavaz.

A Jobbik elnöke bejelentette: a hátralévő öt napban minden nap bemutat egy csomagot az akcióterv részeként, amelyet április 9-étől a Jobbik el fog kezdeni végrehajtani. Gyöngyösön a bevándorlásellenes akciótervet ismertette. Ennek pontjai: a kerítésnek és a déli határzárnak meg kell maradni, fel kell állítani a határőrséget. A harmadik pont az alaptörvény módosítása, a negyedik mindenféle kvóta elutasítása (a Jobbik nem csak a Brüsszelből érkező kvótajavaslatokat utasítja el, de a 2015-ben Orbán Viktor által javasolt világkvótát is). Az ötödik pont a kötvényüzletek teljes felülvizsgálása és elszámoltatása, a hatodik a migrációs propaganda leállítása.

2018.04.03. 15:05

Gyurcsány az önkormányzati választás előrehozását javasolja

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy ha a baloldali pártok alakíthatnak kormányt, akkor hozzák előre idén őszre az önkormányzati választást.

2018.04.03. 14:47

Öt lépéssel készül az LMP

Az LMP az eddigi kormányokkal ellentétben nem kiszolgálni akarja a sikeres nyugati államokat, hanem közéjük akar tartozni - jelentette ki Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt, aki elmondta: ehhez fel kell számolni a bérválságot, amelyet öt lépésben hajtana végre az ellenzéki párt.

2018.04.03. 13:56

Íme a legfrissebb közvélemény-kutatások eredményei

Az utóbbi egy hónapban a kormány maradását és leváltását akarók aránya is növekedett a Závecz Research felmérése alapján. A Publicus Intézet szerint a bizonytalan szavazók aránya az elmúlt hónapban 36 százalékra csökkent. Vona Gábort beelőzte Karácsony Gergely és Szél Bernadett, a miniszterelnök-jelölti versenyben a teljes felnőtt népességet nézve Orbán Viktort 50 százalék támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

2018.04.03. 10:51

Kevesebb delegált, mint négy éve

Több mint harmincezer delegált vesz részt az április 8-ai választáson a választási bizottságok munkájában. Négy évvel ezelőtt ez a szám 41 ezer volt.

A Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszerében rögzítették a március 23-án 16 óráig bejelentett delegáltakat, a kedd reggeli adatok szerint 30 203 delegáltat jelentettek be az ország 10 286 szavazatszámláló bizottságába a választáson induló pártok, országos nemzetiségi önkormányzatok és független jelöltek.

A legtöbb, 14 533 delegáltat a Fidesz-KDNP jelentette be, a második legtöbbet, 7616-ot pedig a Jobbik. Az MSZP-Párbeszéd 5173, a DK 1967, az LMP 394, az Együtt 197, a független jelöltek 126 delegáltat jelentettek be. A többieknek száznál kevesebb delegáltjuk van: a Magyarországi Cigánypártnak 96, a Momentum Mozgalomnak 32, a Magyar Munkáspártnak 17, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak 16, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának 14, a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártnak 5, a Magyar Igazság és Élet Pártjának, a Modern Magyarország Mozgalomnak és a Tenni Akarás Mozgalomnak 4-4, az Egyenlőség Roma Pártnak, valamint a Lendülettel Magyarországértnak 2-2, az Új Magyar Front Mozgalom Pártnak 1.

Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokba 371 delegáltat jelentettek be az NVI adatai szerint: 93-at a Fidesz-KDNP, 85-öt a Jobbik, 55-öt az LMP, 53-at az MSZP-Párbeszéd, 36-ot a DK, 18-at a Magyar Munkáspárt, 14-et az Együtt, 5-öt a Momentum Mozgalom, 4-et a független jelöltek, 3-at a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, 2-t a Magyarországi Cigánypárt, 1-1-et pedig a Lendülettel Magyarországért, az Összefogás Párt, valamint az Új Magyar Front Mozgalom Párt.

2018.04.03. 10:31

Bokros is visszalép

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke bejelentette visszalépését az 5. számú választókerületben a DK-s Oláh Lajos javára. Bokros azt mondta: nem érdemes huzakodni azon, ki az esélyesebb. A kerületben az LMP Moldován Lászlót, a Jobbik Stummer Jánost, a Momentum Soproni Tamást, a párt alelnökét indítja, míg a Fidesz-KDNP jelöltje Bajkai István ügyvéd, kerületi alpolgármester.

2018.04.03. 10:27

Még mindig bizonytalanok az ellenzéki szavazók

Néhány nappal az országgyűlési választás előtt sem tudja mindegyik ellenzéki szavazó, hogy ki az esélyes kihívója a kormánypárti jelöltnek. A Publicus Intézet vezetője szerint 70 százalékos részvétel felett a Fidesz ugyan elvileg elveszítheti a mandátumok többségét, azonban ekkor már a DK kieshet, ami a jelenlegi kormánypártoknak kedvez.

2018.04.03. 10:02

Most már a választási mozgósítás a feladat a Médianéző igazgatója szerint

A választásig hátralévő néhány napban programokkal, pozitív üzenetekkel már nehéz elérni a választókat, negatív hírekkel, botrányokkal talán, de a legfontosabb feladat a mozgósítás - mondta Boros Bánk Levente, a Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

2018.04.03. 09:02

Így választ majd Magyarország április 8-án

Április 8-án, vasárnap országgyűlési képviselőket választ az ország. A kampány most ér a csúcsára, a politika csatatérén addig még sok minden történhet, közigazgatási szempontból azonban már mindenki felkészült a voksolásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×