eur:
387.2
usd:
357.22
bux:
67887.84
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
LONDON, ENGLAND - JULY 25: Housing Minister Esther McVey leaves 10 Downing Street following the first cabinet meeting with new Prime minister Boris Johnson on July 25, 2019 in London, England. Britains New Prime Minister, Boris Johnson, appointed his Cabinet yesterday evening with 17 of Theresa Mays Ministers replaced. The number of Leave supporting Ministers doubled from six to 12 and 31 Ministers are now entitled to attend Cabinet. (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Nyitókép: Jeff J Mitchell/Getty Images

London leállítja a woke-megnyilvánulásokat a közalkalmazottak körében

Elege lett a brit kormánynak az úgynevezett woke-ideológiából, amelyet most határozottabb lépésekkel akar kordában tartani. Ezt jelentette be Rishi Sunak kormányfő „józan ész államtitkára”.

Az önkormányzati választási kudarc miatt a pártjától utolsó utáni esélyt kapó miniszterelnök, Rishi Sunak kemény intézkedésekkel akarja visszaszerezni a konzervatív szavazók támogatását. Eme politika részeként is lehet értékelni, amit most Esther McVey – a kormány „józan ész államtitkára” bejelentett:

leállítják a közalkalmazottak körében a woke-ideológia térhódítását.

Vagyis azt, hogy a munkaadók és a munkavállalók idejük egy részét identitáspolitikai megnyilvánulásokkal töltsék. McVey nem mondta ki nyíltan, de a gyakorlatban betiltja a szivárványos (azaz LMBT+) belépőkártyákat és egyéb identitásjelvényeket, valamint a HR-osztályokon nagy befolyásra szert tett külső kampányszervezetekkel való együttműködést.

Az egyik ilyen a Stonewall, amely tanúsítványokat ad ki arról, hogy egy-egy munkaadó mennyire inkluzív, mennyire foganatosít mindenkit – értsd a transzneműeket is – befogadó korporatív irányelveket a munkahelyeken. A brit álláskeresőknek már szinte mindig kérdőíveket kell kitölteni nemi, vallási, etnikai hovatartozásukról és az általuk preferált, nemüket jelző névmásról.

Ama jelöltek számára, akiknek ez a szívügyük, létezik olyan weboldal is, ahol először nem a munkakör, hanem a különböző progresszív politikák alapján szűrhetik ki a kívánatos munkaadót, és csak ezután jön a konkrét állás szemrevételezése. Ezekből az derül ki, hogy egyes alkalmazók szabályos diverzitásosztályokat tartanak fenn, amelyek nagy mennyiségben gyártják az ilyen – a vállalkozás tevékenységéhez nem kötődő – tartalmakat.

Az angol nyelvű, de a nyugati világban is dúló úgynevezett „kultúrháború” miatt a brit konzervatívok azt állítják, hogy egyes intézmények már baloldali előítéletekkel rendelkeznek. Példaként említik az egészségügyi szolgálatot, az NHS-t, amely adoptálta azt a máshol is bevezetett nyelvezetet, amely szerint „emberek” és nem lányok vagy nők menstruálnak.

McVey egy tory politikakutató központban elmondott beszédében úgy fogalmazott,

„a közalkalmazotti munka azt jelenti, hogy a bejáratnál hagyjuk a politikai nézeteinket. Nem csempészhetjük be őket a belépőkkel.”

A Stonewall civilszervezettel kapcsolatban – amely a brit kormányintézményeknek adott tanácsokat az inkluzivitás témájában – azt mondta: nem lesz több szerződés úgynevezett külsős diverzitáskiadásokra.

Ezzel párhuzamosan a brit oktatási miniszter is közölte: társadalmi vitát indít arról, hogy ne legyenek genderideológia-órák az iskolákban, és hogy a tanárok tegyék világossá, hogy ez egy vitatott elmélet és hogy érvényes nézet az is, hogy csak két nem létezik.

Bárminemű felvilágosító tananyagot hozzáférhetővé kell tenni a szülők számára, akik arra panaszkodtak, hogy gyerekeiket túl korán szembesítik a szexualitással, amikor arra bátorítják őket: gondolkozzanak el, milyen genderhez tartoznak.

(Címlapképünkön: 2019. július 25. Esther McVey elhagyja a Downing Street 10-et, az Egyesült Királyság kormányának székhelyét)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×