eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatásán a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Eric Thomas

Alec Baldwint emberöléssel vádolják – már megint

Újra megvádolták Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel. Ezt most egy új-mexikói vádesküdtszék tette meg, hónapokkal azután, hogy ejtették az ellene indított eredeti eljárást. Emlékezetes, a hollywoodi sztárt azért fogták perbe, mert a Rust (Rozsda) című film forgatásakor, kelléknek tűnő, de élesre töltött fegyverrel lelőtte a stáb egyik tagját.

Alig lélegezhetett fel a korábbi közkedvenc, újabban a Gáza-párti tüntetőkkel az utcán összevesző Alac Baldwin, egy új-mexikói vádesküdtszék pénteken ismét elővette vele szemben a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját.

A vádemelés pontosan egy évvel azután történt, hogy bejelentették az ellene indított eredeti pert – írta a New York Times.

Ha Új-Mexikóban bűnösnek találják és elítélik, akkor, akár 18 hónap börtönre is számíthat.

„Várjuk a bírósági tárgyalást” – írták egy pénteki közleményben Baldwin ügyvédei.

BURBANK, CA - OCTOBER 24: A candlelight vigil is held at IATSE Local 80 in Burbank, CA on Sunday, Oct. 24, 2021 for director of photography Halyna Hutchins who was fatally shot accidentally by Alec Baldwin on the
BURBANK, Kalifornia - 2021. október 24: Gyertyás virrasztást tartanak az IATSE szakszervezetnél, a kaliforniai Burbankben, 2021. október 24-én, Halyna Hutchins operatőr elmlékére, akit három nappal korábban, egy halálos balesetben lőtt le Alec Baldwin a "Rozsda" című film forgatásán a Bonanza Creek Ranchon, Santa Fe mellett, Új-Mexikóban. A balesetben a film rendezője, Joel Souza is megsérült. (Myung J. Chun / Los Angeles Times via Getty Images)

Ki húzta meg a ravaszt?

A színész – a Rozsda című western főszereplőjeként és producereként – azt állította, hogy nem ő volt a felelős a filmes, Halyna Hutchins haláláért, mivel

„azt mondták neki, hogy a fegyverben nem volt éles lőszer, és hogy a forgatáson egyáltalán nem lett volna szabad éles lőszert használni”.

Azt is állította, hogy nem ő húzta meg a ravaszt, amikor a fegyver elsült, bár az ügyészség által megrendelt törvényszéki jelentés megállapította, hogy a fegyver elsütéséhez meg kellett húznia a ravaszt, ami hozzájárult ahhoz, hogy a büntetőeljárás újraindításáról döntöttek.

A sztár már több hónapja azzal élt együtt, hogy ismét vádat emelnek ellene, de nem tudta távol tartani magát a nyilvánosságtól.

Santa Fe, 2021. október 22.
A KOAT 7 News által közreadott videofelvételről készített képen halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, miután Alec Baldwin amerikai színész egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon tartott filmforgatáson. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
MTI/AP/KOAT 7 News
Santa Fe, 2021. október 22. A KOAT 7 News által közreadott videofelvételről készített képen halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, miután Alec Baldwin amerikai színész egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon tartott filmforgatáson. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt. MTI/AP/KOAT 7 News

A 65 éves Baldwin – miközben az ügyészek arra készültek, hogy az esküdtszék elé terjesszék ügyet – váratlanul megjelent a közkedvelt szatirikus tévéműsorban, a Saturday Night Live-ban. (Itt arról vált híressé a Demokrata beállítottságú színész, hogy rendszeresen kigúnyolta Donald Trump volt elnököt. Ezért rosszakarói elkezdték terjeszteni, hogy megcsalta a feleségét a lelőtt operatőrrel, akinek a halála így nem biztos, hogy véletlen volt).

Emellett a címlapokra került egy palesztinbarát tüntetésen egy tiltakozóval folytatott heves szóváltása után, és gyakran posztolt az Instagramon a politikáról és a családjáról.

Azért nem fenékig tejfel az élete

De – mint a New York Times megjegyzi – vannak arra utaló jelek, hogy Baldwinnek, aki a bírósági beadványban azt mondta, hogy az ügy miatt nehezebben kap színészi munkát, pénzügyi nehézségekkel kell szembenéznie.

Nemrég 19 millió dollárért árverésre bocsátotta 900 négyzetméteres otthonát, ami megjelent egy ingatlanhirdetésben.

A 12 fős vádesküdtszék (az amerikai jogban ez egy olyan, közpolgárokból álló testület, amely dönthet arról, hogy vádat emeljenek-e valaki ellen) csütörtökön ült össze az új-mexikói Santa Fében.

A vádirat két különböző pontban vádolja gondatlanságból elkövetett emberöléssel Baldwint, de csak az egyikért lehet elítélni. A súlyosabb, bűncselekménynek minősülő vádpont „mások biztonságának teljes figyelmen kívül hagyásával” vádolja, míg a másik a lőfegyver gondatlan használatával.

Felelősség azért, ami a helyszínen található

Amikor 2023 januárjában vádat emeltek ellene, azzal érveltek, hogy mind színészként, mind a film producereként felelőssége volt abban, hogy a fegyverben ne legyenek éles lövedékek.

Ezt viszont a filmipar több dolgozója és színészek is vitatták.

„Valaki éles lőszert töltött egy pisztolyba, pedig nem is lett volna szabad a helyszínen lennie. Valaki felelős azért, ami történt, nem tudom megmondani, ki az, de azt tudom, hogy nem én”

– mondta Baldwin egy néhány héttel a tragédia után egy interjúban.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×