eur:
389.5
usd:
363.21
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
SANTA FE, NEW MEXICO - OCTOBER 22: A sign directs people to the road that leads to the Bonanza Creek Ranch where the movie Rust is being filmed on October 22, 2021 in Santa Fe, New Mexico. Director of Photography Halyna Hutchins was killed and director Joel Souza was injured on set while filming the movie Rust at Bonanza Creek Ranch near Santa Fe, New Mexico on October 21, 2021. The films star and producer Alec Baldwin discharged a prop firearm that hit Hutchins and Souza. (Photo by Sam Wasson/Getty Images)
Nyitókép: Sam Wasson/Getty Images

Alex Baldwin már újra forgatja a Rustot

Másfél éves kihagyást követően folytatódik a film forgatása, legalább öt per zajlik jelenleg is Baldwin és producerei ügyében.

A színész gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell, hogy bíróság elé álljon. Akár 18 hónap büntetést is kaphat azért, mert egy jelenet próbája közben a kezében tartott fegyver, melyet bár kelléknek tartott, valójában éles lövedékkel volt töltve, elsült.

A Sky News cikke szerint a Yellowstone Film Ranchen folytatódik a jelenetek felvétele: a távolból csak a díszlettemplom csúcsa látszik. Egy másik díszlettemplomban, Új-Mexikóban dördült el a végzetes lövés, amely Halyna Hutchins operatőrnő halálát okozta.

A forgatási helyszín változott, a főszereplő személye azonban nem: Alec Baldwin maradt szerepénél, a rendező továbbra is Joel Souza, a filmet pedig Bianca Cline fényképezi a továbbiakban.

Az új operatőr azt mondja, gázsiját teljes egészében Hutchins családjának juttatja majd el.

A Yellowstone Film Ranch 28 épületből áll, köztük egy vadnyugati kocsmával, egy börtönnel és egy istállóval. Lövedék ugyanakkor ez alkalommal nem kerülhet be a forgatásra – ahogyan éles lövedéknek már korábban sem lehetett volna helye ott.

"A produkció továbbra is szakszervezeti tagokat fog alkalmazni a stábban, és kizárja a működőképes fegyverek és bármilyen lőszer használatát. Éles lőszer használata a forgatáson tilos, és mindig is tilos volt" - írta Melina Spadone, a Rust Movie Productions ügyvédje a közleményben.

A forgatási helyszínre vezető úton biztonságiak állították meg a Sky News újságíróit: csak stábtagok haladhatnak tovább egy bizonyos pontnál. Az újságírók tovább haladtak, a következő bejáratnál pedig egy belépést tiltó tábla mellett a következő feliratot látták:

"az élet rövid, ne rövidítsd le még jobban".

A festői helyszínen 20-25 forgatási nap vár a Rust stábjára, a film befejeztéről dokumentumfilmes stáb is forgat.

A munkálatok közben perek is zajlanak, melyekben a film fegyvermestere és Baldwin is vádlott. Egyetlen ügy zárult le: Halyna férjének, Matthew Hutchinsnak pere. A megegyezés értelmében Matthew Hutchins is a film egyik executive producere lett.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×