eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyertyát tartó emberek a véletlenül lelőtt Halyna Hutchins operatőr emlékére rendezett virrasztáson az Új -Mexikó állambeli Albuquerque-ben 2021. október 23-án. Hátul egy védőmaszkot viselő nő hegedül. Alec Baldwin amerikai színész két nappal korábban egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson.
Nyitókép: MTI/AP/Andres Leighton

Alec Baldwin kiakadt a halott operatőrnő szüleire

Halyna Hutchinsot a Rust című film forgatásán lőtte meg Alec Baldwin egy próba közben általa kellékfegyvernek hitt, ám éles lőszerrel töltött pisztollyal, melybe a nő belehalt.

Hutchins szülei és testvérei is beperelték a hollywoodi sztárt, aki azt kéri a bírótól, hogy ne adjon helyet a keresetnek, mivel vér szerinti családja már évekkel azelőtt eltávolodott érzelmileg, földrajzilag és anyagilag is Halynától, hogy a nő meghalt volna a balesetben - írja az NBC News.

Olga Solovej, Anatolij Androszovics és Szvetlana Zemko azért nyújtották be a keresetet még februárban, hogy kártérítést kapjanak Hutchins 2021 októberében, az új-mexikói Santa Fe mellett egy filmforgatáson bekövetkezett halála miatt. Az alperesek közt Baldwin mellett ott van Hannah Gutierrez-Reed, a film fegyvermestere és David Halls rendezőasszisztens is.

"Egy lány, egy testvér elvesztése kétségtelenül fájdalmas minden körülmények között. A felpereseknek - akik Halynától fizikailag, anyagilag és érzelmileg már évekkel a halála előtt eltávolodtak - azonban nincs életképes kereseti jogalapjuk az alperesekkel szemben" - áll a Baldwin által április 13-án beadott dokumentumokban.

A családtagok ügyvédje szerint ugyanakkor a színész megint csak hárítani akarja felelősségét. Gloria Allred nyilatkozatában arról beszélt, hogy az új-mexikói törvények szerint - a baleset itt történt, ezeket fogják alkalmazni a kaliforniai bíróságon - Baldwin felelősségre vonható a nő családtagjainak okozott szenvedés miatt, és ők azt akarják, hogy ez meg is történjen.

A 42 éves Halyna Hutchinst 2021. október 21-én lőtte meg egy golyó, mely Joel Souza rendezőt is megsebesítette. Baldwinnal szemben gondatlanságból elkövetett emberölés a vád, ám ő ártatlanságát hangoztatja. Az operatőr férje és kisfia képviseletében is per indult Baldwin ellen, ami aztán 2022 októberében megállapodással zárult.

Hutchins vér szerinti családjának perében június elején lesz a következő meghallgatás.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×