eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
SANTA FE, NEW MEXICO - OCTOBER 22: A sign directs people to the road that leads to the Bonanza Creek Ranch where the movie Rust is being filmed on October 22, 2021 in Santa Fe, New Mexico. Director of Photography Halyna Hutchins was killed and director Joel Souza was injured on set while filming the movie Rust at Bonanza Creek Ranch near Santa Fe, New Mexico on October 21, 2021. The films star and producer Alec Baldwin discharged a prop firearm that hit Hutchins and Souza. (Photo by Sam Wasson/Getty Images)
Nyitókép: Sam Wasson/Getty Images

Másnapos lehetett a Rust fegyvermestere a halálos lövés napján

Hannah Gutierrez-Reed állítólag már korábban is viselkedett nem megfelelő módon a forgatáson, de ügyvédei szerint az ügyészség nem megfelelően kezeli a helyzetet.

A fegyvermester a forgatási napokat megelőző estéken ivott a vádak szerint: az ügyész azzal gyanúsítja, hogy másnapos lehetett akkor is, amikor éles töltényt tett az Alec Baldwin kezébe adott pisztolyba - írja a Sky News.

A fegyver később a Halyna Hutchins operatőr halálával járó balesethez vezetett.

A vádat pénteken hozták nyilvánosságra, válaszul a Gutierrez-Reed ügyvédei által a múlt hónapban benyújtott indítványra, amely a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjának elutasítását kívánta elérni.

Az ügyészek azzal vádolják a fegyvermestert, hogy korábban is felelőtlenül viselkedett, és azzal érveltek, hogy mindenki érdekét szolgálná, ha ezért "végre felelősségre vonnák".

Jason Bowles, Gutierrez-Reed ügyvédje szerint az ügyészség rosszul kezelte az ügyet.

"Az ügy annyira gyenge lábakon áll, hogy most már a Hannah-t érintő karaktergyilkossághoz folyamodnak. Az ügyészség, úgy tűnik, felhagyott az igazságszolgáltatás és a tényleges igazság feltárásának gondolatával" - mondta Bowles az Associated Pressnek.

A fegyvermestert augusztusban hallgatják meg, ekkor derül ki, tovább lehet-e lépni ügyében.

A következő 60 napon belül dönt az ügyészség arról is, hogy a fegyverszakértői vizsgálati eredménye indokolja-e, hogy ismételten vádat emeljenek Alec Baldwin ellen.

A színész 2021 októberében a Rust című film új-mexikói forgatásán egy próba során Halyna Hutchins operatőrre fogta a fegyvert, amikor az elsült, megölve őt és megsebesítve a film rendezőjét, Joel Souzát.

A gondatlanságból elkövetett emberölés vádját, amellyel Baldwint - aki a film producere is volt - gyanúsították, áprilisban már ejtette egyszer a bíróság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×