eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatásán a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Eric Thomas

Vádat emeltek Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt

A színész Halyna Hutchins operatőrre adott le halálosnak bizonyuló lövést a Rust című film forgatásán.

A baleset 2021 októberében történt, a bíróság most emelt vádat Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Ugyanez a vád Hannah Gutierrez-Reed, a film fegyvermestere ellen. David Halls rendezőasszisztens vádalkut írt alá halálos fegyver gondatlan használatának vádjában - írja a Sky News.

Halyna Hutchins halálát egy baleset okozta: egy jelenet próbája során elsült a film főszerelőjét játszó Alec Badlwin kellékfegyvere. Joel Souza rendező is megsérült a Santa Fében bekövetkezett balesetben.

Joel Souza, a film rendezője korábban azt mondta: Baldwin egy fegyverelőrántós jelenetet gyakorolt, a stáb pedig a kameraállásokat ellenőrizte, amikor a baleset történt. A rendező meg van arról győződve, hogy Baldwin úgy tudta, nem igazi fegyver van nála.

Majdnem egy évvel a baleset után, 2022 októberében Baldwin és a Rust produkciós cége meg nem nevezett összegben egyezett meg az operatőr családjával a férje, Matthew által indított pert lezárva, és bejelentették, hogy a film forgatása idén folytatódik.

A kerületi ügyész, Mary Carmack-Altwies ugyanakkor több mint 310 ezer dollár - több mint 110 millió forint - büdzsét kapott az ügy részleteinek kivizsgálására, valamint jelezte, hogy a megállapodás nincs hatással a büntetőeljárásra, mivel "senki sem áll a törvény felett".

A vizsgálat eredményét három hónapja kapták kézhez a hatóságok, ezt követően csütörtökön hozták nyilvánosságra a vádat.

Matthew Hutchins korábban a következőket nyilatkozta, miután a 2022. október 5-én bejelentett megegyezést megkötötték: "Nem áll szándékomban vádaskodni vagy hibáztatni bárkit. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy

Halyna halála szörnyű baleset volt.

Hálás vagyok, hogy a producerek és a szórakoztatóipar összefogott, hogy tisztelegjenek Halyna utolsó munkája előtt".

A büntetőeljáráson túl további polgári perek is zajlanak az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×