eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Szédült szombat: úgy megrohamozták Angliában a pubokat, hogy kifogy a sör – videó

Nagy-Britanniában fennáll a veszély, hogy kifogynak a sörből a pubok – a karanténlazítás nyomán a britek tömegesen tértek vissza a teraszokra egy vagy több korsó sörre.

Egyes brit médiumok „szédült szombatnak” titulálták a mostani hosszú hétvége első napját – olyan sokan indultak meg a kültéri vendéglátó helyek felé.

London belvárosában valóban pezsgett az élet, a Soho egyes utcáit lezárták és napernyőket, sátrakat telepítettek – hogy az előírásoknak megfelelően le tudják ültetni a vendégeket, de azért ne fázzanak túlzottan a még hűvös időben.

A britek országszerte megrohanták a pubok kerthelyiségeit. Közben a karanténok idején a tönk szélére került kocsmák tulajdonosai most azért aggódnak, hogy hogyan tudják oltani honfitársaik oltárinak tűnő szomjúságát.

Egyes pubokban a hétvégén már valóban elfogyott a sör.

Így járt a Guardian által idézett 36 éves Richard Whitaker, aki London radikális, bohém és kreatív negyedében, Hackneyben járta a pubokat – amelyek helyben főzött sört is árulnak – de eredménytelenül.

Richard nem adta fel: észak-londoni büszkeségét félretéve még a Temze déli partján, 10 kilométerre lévő Deptfordba is elmerészkedett, de ott is száraz söntést talált. Ennek ellenére megpróbált jó képet vágni a dologhoz és inkább arról mesélt, hogy örül, hogy találkozhat a barátaival.

Egy ágazati elemzőcég szerint a brit pubok a kerthelyiségek nyitása utáni első héten akkora forgalmat produkáltak, mint 2019 hasonló időszakában. A mostani hétvégén pedig arra számítottak, hogy

a szigetország 1,8 milliárd fontot, azaz 745 milliárd forintot költ el alkoholra.

A britek bombasztikus szomjúsága miatt a Heineken pubonként 3 hordóra limitálta két terméke, a Moretti és az Amstel kiszállításait.

A Budweiser csoport pedig extra 630 millió pint Stellát, Coronát és Camdent főzött a hétvégére. A nagyobb cégek üzemei 24 órás üzemmódban készültek a „nyolc hónap utáni legnagyobb partiként” beharangozott brit mini-vakációra.

Az embereket a közös drukkolás is a sörkertekbe vonzotta, bár sokan csalódva fogadták, hogy a szurkolói tüntetés miatt elhalasztották a Manchester United–Liverpool derbit.

Hackneyben, a Deviant and Dandy pub és sörfőzde öt nap alatt kifogyott a pale ale típusú sörből, pedig a készlet általában két hétre elegendő.

Voltak olyan kocsmák, ahol a megugrott keresletet kihasználva

a tulaj brutális lépésre szánta el magát és 7 fontra (közel 3 ezer forint) pumpálta fel a sör árát

– írta a Sun című bulvárlap.

A kerület egy másik mikrosörfőzdéje, a Five Points Brewery sem számított rohamra – mondta el Jack Thompson igazgató: „Mivel a beltéri nyitás május közepén lesz, kisebb keresletre számítottunk a kerthelyiség megnyitásával. Viszont fantasztikus, hogy ekkora a kereslet. Úgy tűnik az emberek inkább ülnek a pubban, mint otthon a tévé előtt egy sörrel”.

A Brit Sör és Pub Szövetség képviselője is elismerte, hogy nagyobb a kereslet, mint számítottak rá, de igyekezett megnyugtatni a vendégeket, hogy mindenkinek jut a nedűből – még ha Richard mást is tapasztalt.

A Guardian arra is utalt, hogy hétfőn enyhülhet a roham, mert heves szeleket és nagy esőket jósoltak a hosszú hétvége utolsó napjára, bár délelőtt Londonban ennek még nyoma sem volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×