eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Coventry, 2018. január 16.Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös elsőszülött fiának a felesége látogatást tesz a Szent Mihály-székesegyházban Coventryben 2018. január 16-án. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: FACUNDO ARRIZABALAGA

Meglepő indokkal álltak elő a Katalin hercegnét lencsevégre kapó lesifotósok

2017 szeptemberében 100 ezer euró kártérítést ítélt meg a bíróság Vilmos királyi hercegnek és hitvesének, mivel a Closer bulvármagazin francia kiadása öt évvel korábban félmeztelen képeket közölt a szép Katalin hercegnőről. Ezeket lesifotósok készítették teleobjektívvel, amikor Cambridge hercegnője Dél-Franciaországban nyaralt.

A hercegi pár eredetileg óriási összeget, másfél millió eurót követelt. De a bűnösnek talált lapszerkesztők és kiadók a megítélt 100 ezer eurót is sokallják. Most fellebbeznek, és indoklásként azt hozzák fel, hogy a brit királyi családtagok nem szokták zokon venni hasonló pikáns fotók közlését.

A cambridge-i hercegné félmeztelen fotóit közlő francia pletykalap magánszférasértés miatt 100 ezer euróra büntetett szerkesztői és fényképészei tapasztalt ügyvédeket bíztak meg képviseletükkel a versailles-i fellebbezési bíróság előtt. Az ügyvédek a büntetés összegének csökkentését azon az alapon kérik, hogy más brit királyi családtagok nem ilyen érzékenyek a magánszférájukat megtörő fotók közlésére.

Harry herceg neje, Meghan Markle például csábítóan pózolt rövidke shortjában a Men's Health magazin egy 2013-as számában. Persze, akkor még színész volt, nem Sussex hercegnője. Más képek éppenséggel őt is félmeztelenül ábrázolják, bár a Kensington Palota szóvivője szerint ezek retusálva vannak.

"Előbb készségesen meztelenkednek, aztán százezreket követelnek. Micsoda képmutatás!"

– mondják az ügyvédek.

Ám Katalin hercegné nem hamburgergrillezésről szóló riport kacér szereplőjeként villogott, mint hajdan Megan Markle, hanem Snowdon gróf provence-i kastélyában nyaralt, amikor a lesifotósok teleobjektívvel lencsevégre kapták.

S ez mégiscsak nagy különbség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×