eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Germanwings - katasztrófa áldozataira emlékeznek Spanyolországban

Spanyolország gyászol a Germanwings keddig tragédiáját követően. A legnagyobb napilapok internetes oldalai kiemelt helyen foglalkoznak a tragédiával - jelentett Spanyolországból az InfoRádió tudósítója, Csák Gyula.

A spanyol lapok és híroldalak természetesen kiemelt helyen foglalkoznak a keddi szerencsétlenséggel. Az egyik legismertebb spanyol lap, az El País internetes oldalán nem kevesebb mint 15 cikk foglalkozott kedd éjszaka a tragédia körülményeivel, megszólaltatva hozzátartozókat, hivatalos személyeket egyaránt.

Az El Pais egyébként külön cikket szentel annak a tavaly novemberi esetnek, amely egy Bilbaóból Münchenbe tartó hasonló géppel történt, és amelynek során a repülő egy perc alatt 1200 métert zuhant, mire a pilóták stabilizálni tudták a gépet. A lap idéz egy név nélkül nyilatkozó, általában ilyen típusú gépen repülő pilótát, aki szerint a tavalyi esetben csoda kellett ahhoz, hogy elkerüljék a nagyobb bajt.

Egy másik spanyol újság, az ABC internetes oldala a keddi tragédia kapcsán ismerteti egy 53 éves iskolaigazgatónő történetét, aki 25 éven át vezette az egyik Valencia melletti település iskoláját, majd 2012-ben költözött férje munkája miatt Barcelonába. Õ az egyik Németországban tanuló fiát akarta meglátogatni.

Az ABC egyébként hosszú cikkben foglalkozik a spanyol áldozatokkal, csakúgy, mint az El Mundo című lap, amely már tovább megy és azt fejtegeti, vajon mennyire biztonságos fapados járatokkal repülni. Az El Mundo megjegyzi, hogy az olcsó utakat kínáló társaságokra ugyanazok a biztonsági és egyéb előírások vonatkoznak, mint a többire, csak olyanok kaphatnak engedélyt, amelyek megfelelnek a feltételeknek, legyen az a Lufthansa vagy a Germanwings.

Spanyolország gyászol, Barcelonától Madridon át egészen Malagáig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×