eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

A németek pirkadatig ünnepelték a győzelmet

Németországban a szurkolók nem sokat aludtak a mára virradó éjszaka, mert a német válogatott Belo Horizontéban a brazil csapat fölött hét-egyre aratott győzelme még a legmerészebb várakozásokat is felülmúlta, és ezt a fölényes döntőbe jutást órákig ünnepelték.

A hangversenyt, amely tegnap este 8 órakor kezdődött a komoly zenei események egyik müncheni fellegvárában, a Herkules Teremben, a karmester némileg lerövidítette, hogy mindenki már elejétől követhesse a képernyőn a német-brazil mérkőzést. Hazafelé úton szinte kísértetiesen üres volt a földalatti vasút. Nem kellett sokat tűnődnöm, hova lettek az emberek - a felszínre felérve a hűvös, esős időjárás ellenére tömött teraszokat láttam a Leopoldstrassén, óriási napernyők alatt mindenki a vendéglők, kávéházak és fagylaltozók képernyőire meredt.

A hangulat azonban hamarosan mámorossá vált, miután a német csapat tagjai már az első félidőben megváltották belépőjegyüket a világbajnokság döntőjébe. Még a második német tévécsatorna egyébként hűvös tárgyilagossággal közvetítő tudósítóját, a magyar Réthy Bélát is elragadta a lelkesedés, amikor Toni Kroos alig néhány percen belül két gólt is lőtt.

Noha eredetileg a rossz időjárás miatt Berlinben a hatóságok tegnap estére nem akarták szurkoló övezetté nyilvánítani a Brandenburgi Kapuhoz vezető sugárutat, a futballrajongók fittyet hánytak az esőre, szélre és tízezrek nézték az óriási kivetítőkön a meccs alakulását, és miután a német válogatott elsőként került a vasárnapi fináléba, csaknem pirkadatig ünnepelték a hét-egyes győzelmet.

Hasonló volt a hangulat a teljesen megtelt, 33 ezer férőhelyes müncheni Olimpia Stadionban, ahonnan a közönség a mérkőzés éjfélig tartó közvetítése után a lelátókon maradt és hangosan ünnepelte a Belo Horizontéban elért rendkívüli sikert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×