eur:
389.17
usd:
361.65
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Visszaélt népszerűségével a veterán tévésztár

Anglia egyik legnépszerűbb énekesét, komédiását, tévésztárját, az immár 84 éves Rolf Harrist bűnösnek találta a bíróság kiskorú lányok megrontásában és fajtalankodásban. Pályafutása csúcsán évtizedeken át élt vissza sztár-státusával. A tárgyalást vezető bíró szerint elkerülhetetlen, hogy Rolf Harrist letöltendő börtönbüntetésre ítéljék.

A brit bűnügyi hatóságok azóta indítottak vizsgálatot egész sor veterán tévésztár ellen, amióta - halálát követően - kiderült, hogy a jótékonysági akciókat szervező popzenei műsorvezető, a társadalmi munkája jutalmául lovagi rangra emelt Sir Jimmi Saville, hosszú pályafutása alatt kiskorúak százaival fajtalankodott, fiatal lányokkal és nőkkel erőszakoskodott, és e tevékenységében gyakran bűntársai is voltak. Saville már nem érte meg, hogy bíróság elé állítsák, de másokra lecsapott az igazságszolgáltatás ökle.

A legkirívóbb eset az ausztrál származású énekes varieté-színész Rolf Harrisé, akit a hét elején bűnösnek talált a bíróság kiskorú lányok megrontásában.

Harris ausztrál népi hangszerekkel kísért dalai, érzelmes sanzonjai évtizedeken át rendkívül népszerűek voltak. Vérbeli szórakoztató volt, nem csak énekelt és komédiázott, rajztehetségét felhasználva, percek alatt villámképeket festett a színpadon. Végül engedélyt kapott, hogy a királynő nyolcvanadik születésnapján olajképet készítsen II. Erzsébetről a Buckingham Palotában. A portrét a műítészek elég közepesnek találták.

A sors fintora, hogy népszerű televíziós gyerekműsorai folytán éppen a joviális, szemüveges, szakállas Rolf Harris nyert megbízást a gyerekek molesztálásának veszélyére figyelmeztető propagandafilm narrátori szerepére.

Harris tizenegy millió fontnyi vagyont gyűjtött, ez most alaposan megcsappanhat, egyrészt a perköltségek, másrészt az ellene sorra induló kártérítési keresetek miatt.
Valószínű, hogy a királyi udvar megfosztja kitüntetéseitől, amelyek közül a legmagasabb a birodalmi rend parancsnoki érdemrendje.

A bíró közölte, hogy letöltendő börtönbüntetést ró ki Rolf Harrisra, aki így talán nem is hagyja el élve a börtönt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×