eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Repülhetünk, mint a Vasember - jön a jetpack

Elege van a forgalmi dugóból? Van pénze a bankban? Akkor tíz hónap múlva elköltheti egy olyan járműve, amivel át tud repülni az araszolgató kocsik fölött. Jön ugyanis a személyes repülő-alkalmatosság, a jetpack.

Eddig csak a Vasember repkedett személyes, sugárhajtású szkafanderében a levegőben, de most már az átlagember is csatlakozhat hozzá.

Na, jó, nem az átlagember, hanem akinek van kidobni való 150 ezer dollárja. Ennyi pénzbe kerül majd ugyanis a jetpack - a személyre szabott légi közlekedési eszköz, amellyel a levegőben lehet majd száguldozni.

A hátra szerelhető és egy állványt is tartalmazó dupla hajtómű több, mint két kilométer magasba repítheti felhasználóját és 80 km/óra nagyságú sebességgel lehet majd haladni vele.

Azért is drága mulatság lesz, mert az üzemanyagtank csak félórán át tudja etetni a szomjas motorokat.

A sugárhajtású hátizsákot a Martin Aircraft Company nevű cég állítja majd elő és azt mondják, hogy 10 hónap múlva már kész modellel állnak a nagyközönség elé. Eddig már több, mint 10 ezer ember érdeklődött - monda el büszkén Peter Cocker, a Martin vezérigazgatója.

A cég már tartott tesztrepüléseket és tervei szerint a mentőknek, tűzoltóknak és a hadseregnek ajánlja majd fel az eszközt, valamint egy egyszerűbb változatot a nagyközönségnek árul majd.

A Martin új-zélandi cég és az ottani hatóságok a "mikrolight" mikrorepülő kategóriába sorolták a jetpacket. Ez azt jelenti, hogy a lehetséges pilótáknak repülős jogosítványra lesz szükségük ahhoz, hogy vezethessék.

Itt az ideje elkezdeni tanulni, a premierig még tíz hónap van hátra - jegyzi meg a Telegraph.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×