eur:
388.92
usd:
361.82
bux:
68122.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szlovákiában a hétvégén kezdődik a síszezon

Szlovákiában fokozatosan javul a hóhelyzet, és az utak többsége nehézségek árán, de járható. A havazásnak a síközpontok üzemeltetői örülnek a legjobban: az országban a hétvégén megkezdődik a síszezon.

A legfrissebb jelentések szerint csütörtök hajnalra szinte mindenütt elállt a havazás Szlovákiában. A legtöbb hó az ország középső és keleti részében hullott, Poprád környékén szerda estéig csaknem félméternyi. A szlovák útkarbantartási vállalat jelentése szerint a főutak mind járhatóak, de fokozott óvatosságra van szükség.

Szerdán az ország egész területén akadozott a közúti közlekedés, számos súlyos baleset történt, több hegyi átkelőt egy időre le kellett zárni; főleg a kamionok okoztak sok gondot. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a havazás miatt elsőfokú riasztást adott ki.

Az intézet figyelmeztet, hogy csütörtökön elsősorban Dél-Szlovákiában és az ország keleti vidékén fagyhatnak le az utak, ezért a közlekedőket fokozott elővigyázatosságra intik. A figyelmeztetés szerint a hóesést átmenetileg ónos eső válthatja fel, ami további bonyodalmakat okozhat az utakon.

A Magas- és az Alacsony-Tátrában, valamint a Szepességben is különösen sok hó hullott a hét eleje óta, az utak havasak, jegesek. A hegyi utakon rengeteg kamion elakadt, a sofőrök az út szélén voltak kénytelenek leparkolni, így akadályozva a forgalmat. Sok helyen fák dőltek az útra, eltakarításuk sok időt vesz igénybe.

A Besztercebánya és Rózsahegy közötti főúton a Donovaly hegyi átkelőt ezúttal teljesen lezárták, mert a hóbuckák miatt az út már hóláncokkal is járhatatlan. A tiltás csütörtök reggeltől már csak a 12 méternél hosszabb teherjárművekre érvényes.

A sok hónak természetesen örülnek a síközpontok üzemeltetői, a kiadós havazásnak köszönhetően a Magas- és az Alacsony-Tátrában már pénteken elindítják a felvonókat, megkezdődik a síszezon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×