eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elcserélt újszülöttek Brazíliában: dráma után happy end

Felnőttkorukig nem tudták, hogy születésükkor összecserélték őket. Amikor pedig kiderült, akkor mindkét család összeköltözött. Brazíliában egy szappanoperába illő emberi történettel foglalkozik a média.

A 25 éves Dimas Alipandi és Elton Plaster pár éve még nem is tudott egymás létezéséről. Akkor ismerkedtek meg, amikor kiderült, hogy születésükkor véletlenül elcserélték őket.

Bárkiben komoly sokkot váltana ki, ha hosszú idő után megtudná, hogy nem a saját szüleivel nőtt fel, ráadásul egy ilyen hiba miatt. A két fiatalember azonban sajátosan kezelte a helyzetet: a két család összeköltözött és közösen művelnek meg egy kis kávéültetvényt Brazília dél-keleti részén.

Aliprandit mindig is foglalkoztatta, hogy miért nem hasonlított négy nővérére. "Valami nem stimmelt. Én szőke, kék szemű voltam, a nővéreim viszont sötét hajúak és sötét szeműek. Úgy néztem ki, mint német bevándorlók tipikus leszármazottja, holott a családom olasz származású" - mesélte az AP-nek. Pedig 14 éves korában látott a tv-ben egy riportot arról, hogy egyes kórházakban születésük után véletlenül nem saját szüleiknek adtak csecsemőket.

"Szóltam apámnak, hogy DNS-vizsgálatot akarok, de az túl drága volt". Végül tíz évvel később saját pénzéből elvégeztette a tesztet. "Az eredmény azt bizonyította, hogy nem azok gyereke vagyok, akik felneveltek" - mondta. A szülőket, avagy nevelőket először megrázta a hír és nem akarták elhinni, de később úgy döntöttek: segítenek a fiúnak megtalálni igazi szüleit.

Az érintett kórház illetékesei először hitetlenkedtek és újabb DNS-tesztet akartak. Később kiderült, hogy Dimasszal egy napon született egy másik fiút, Elton Paster. Az Aliprandi család felkereste a másik fiú szüleit, akik beleegyeztek a DNS-tesztbe. Ekkor bizonyosodott be, hogy a csecsemőket a kórházban elcserélték.

A két családot azonban nem sokkolta a hír, hanem úgy döntöttek, hogy összeköltöznek. Az Aliprandi-család elfogadta Plastersék ajánlatát, hogy éljenek a farmjukon, ahol házat építhettek maguknak, így a két fiú biológiai és nevelőszüleihez is közel élhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×