eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Járt utat a járatlanért el nem hagynak a németek

Minél öregebbek a németek, annál inkább ragaszkodnak nyaralási szokásaikhoz, illetve ahhoz a helyhez, ahol korábban pihentek és jól érezték magukat. A fogyasztói szokásokat elemző nürnbergi kutatóintézet most közzétett tanulmányából az is kiderül, hogy a németek majd' fele évente csak egy alkalommal indul hét napnál hosszabb időre szabadságra.

A németek nem szívesen cserélik fel a járt utat a járatlanért - ez a következtetés vonható le a fogyasztói szokásokat elemző nürnbergi kutatóintézet felmérésének eredményéből.

A nagyszabású közvélemény-kutatásra alapuló tanulmány szerint minden hatodik válaszadó évről-évre ugyanazon helyen tölti nyári szabadságát. A legnépszerűbb úti cél a spanyol és az olasz tengerpart, de igen nagy azoknak a tábora is, akik rendszeresen hazai nyaralóhelyen, így az Alpokban, a bajor erdőben, vagy a Keleti-tenger mellett keresnek felüdülést.

Az életkor előre haladásával nő azoknak az aránya, akik nem próbálkoznak új nyaralási céllal: a nyugdíjas kor előtt álló vagy már nyugalomba vonult németek 25 százaléka csakis oda megy nyaralni, ahol az előző évben járt. Ezt a helyet egyébként a legtöbben mintegy második otthonuknak nevezték meg.

Feltűnő, hogy a 60 és 69 év közöttiek nyaralási szokása csaknem azonos a karrierjük kezdetén álló fiatalokéval, ugyanis meglepő módon a huszonévesek is csak ritkán tévednek új utakra - ha valahol kellemesen töltötték szabadságukat, akkor a következő évben is visszatérnek oda.

Németország újraegyesülését követően jórészt erre a gyakorlatra volt visszavezethető az is, hogy a németek rendszeresen visszatérnek nyaralni a Balatonhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×