INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

Németországban is egyetemfoglalással tiltakoznak a diákok

Infostart / InfoRádió

Tiltakozó akcióba kezdtek és több egyetemet is megszálltak Németországban a hallgatók, akik az oktatási rendszer átformálása ellen emelték fel szavukat.

Ellenkezésre talált a diákok körében a német felsőoktatási reform, amelynek keretében a diplomaszerzés lehetőségét az Európai Unió ajánlatai értelmében módosították. Mivel a tiltakozások eddig nem jártak eredménnyel, a hallgatók most radikális eszközökhöz folyamodtak és közel 20 városban megszállták az oktatási legnagyobb előadótermeit.

A müncheni egyetem szóvivője ezzel kapcsolatban közölte, hogy ameddig az akció békés keretben zajlik, addig nem tervezik a karhatalmi erők behívását. Utalt arra is, hogy a diákság küldöttsége ma megbeszéléseket folytat a rektorátus képviselőivel, de nem titkolta, hogy az egyetemek gazdaságossá tétele érdekében aligha lehet szó a hallgatók által szorgalmazott tandíj megszüntetéséről. Nem zárkózott el azonban az elöl, hogy az oktatási reform kérdését vitaalapként kezeljék.

Az Európai Unió szorgalmazására Németországban is bevezették a rövidebb időn belül történő diplomaszerzés lehetőségét, a diákság szerint ez azonban távolról sem segíti elő a későbbi elhelyezkedést, mert a cégek szinte kizárólag a magasabb szintű végzettséget felmutató diplomásokat keresik.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

Nagy tűz volt Budapesten

Teljes terjedelmében égett egy földszinti lakás egy Dob utcai társasházban, Budapest VII. kerületében....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018