eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Pixabay

Az Apple engedni látszik az uniós nyomásnak

Az Apple bejelentette, hogy az Európai Unióban engedélyezi a zenestreaming alkalmazásoknak, hogy tájékoztassák a felhasználókat az iOS App Store-on kívüli fizetési alternatívákról. Az amerikai vállalat ezzel igyekszik megfelelni az Európai Bizottság követeléseinek.

Március elején az Apple-t több mint 1,8 milliárd eurós bírsággal sújtották az uniós szabályozók a „visszaélésszerű” App Store-szabályok miatt. Az uniós trösztellenes szabályozók úgy találták, hogy az Apple korlátozásai megakadályozták, hogy az olyan alkalmazások, mint a Spotify, tájékoztassák az iPhone- és iPad-felhasználókat az App Store-on kívül elérhető alternatív és olcsóbb zenei előfizetési szolgáltatásokról.

Az Apple eredetileg azt mondta, hogy fellebbezni fog az EU bírsága ellen. Múlt pénteken azonban a cupertinói vállalat frissítette App Store-irányelveit, hogy eleget tegyen a Bizottság kérésének, és lehetővé tegye, hogy a zenestreaming alkalmazásokban olyan link vagy gomb jelenjen meg, amely alternatív zenevásárlási lehetőségekről szóló információkra mutat – írja a Portfolio a Politico nyomán.

Az új App Store-szabályok azonban 27 százalékos Apple-„jutalékot” tartalmaznak, ha az eladás az App Store-ból kivezető link megnyitását követő hét napon belül történik.

Jelenleg vizsgáljuk, hogy az Apple teljes mértékben eleget tett-e a határozatnak – közölte Lea Zuber, a Bizottság versenyjogi szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 15. 08:19
×
×
×
×