eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Az Apple engedni látszik az uniós nyomásnak

Az Apple bejelentette, hogy az Európai Unióban engedélyezi a zenestreaming alkalmazásoknak, hogy tájékoztassák a felhasználókat az iOS App Store-on kívüli fizetési alternatívákról. Az amerikai vállalat ezzel igyekszik megfelelni az Európai Bizottság követeléseinek.

Március elején az Apple-t több mint 1,8 milliárd eurós bírsággal sújtották az uniós szabályozók a „visszaélésszerű” App Store-szabályok miatt. Az uniós trösztellenes szabályozók úgy találták, hogy az Apple korlátozásai megakadályozták, hogy az olyan alkalmazások, mint a Spotify, tájékoztassák az iPhone- és iPad-felhasználókat az App Store-on kívül elérhető alternatív és olcsóbb zenei előfizetési szolgáltatásokról.

Az Apple eredetileg azt mondta, hogy fellebbezni fog az EU bírsága ellen. Múlt pénteken azonban a cupertinói vállalat frissítette App Store-irányelveit, hogy eleget tegyen a Bizottság kérésének, és lehetővé tegye, hogy a zenestreaming alkalmazásokban olyan link vagy gomb jelenjen meg, amely alternatív zenevásárlási lehetőségekről szóló információkra mutat – írja a Portfolio a Politico nyomán.

Az új App Store-szabályok azonban 27 százalékos Apple-„jutalékot” tartalmaznak, ha az eladás az App Store-ból kivezető link megnyitását követő hét napon belül történik.

Jelenleg vizsgáljuk, hogy az Apple teljes mértékben eleget tett-e a határozatnak – közölte Lea Zuber, a Bizottság versenyjogi szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×