eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
chatgpt
Nyitókép: Pixabay

Megenyhültek az olaszok a ChatGPT-vel szemben

Olaszországban ismét elérhetővé vált az Open AI cég mesterséges intelligenciára épülő chatbotja, a ChatGPT – közölte az olasz adatvédelmi hatóság (Garante).

A Garante március végén adatvédelmi aggályokra hivatkozva átmenetileg felfüggesztette a chatbot működését. Ugyanis szerinte a ChatGPT igazolhatatlanul gyűjtött és tárolt nagy mennyiségű személyes adatot, valamint nem közölte megfelelően a felhasználókkal, hogy az oldal milyen személyes információkat tárol.

Az ügy kapcsán vizsgálni kezdték azt is, hogy a chatbot működése megfelel-e az Európai Unió általános adatkezelésre vonatkozó szabályzatának (GDPR).

Az OpenAI „fokozott átláthatósággal és az európai felhasználók jogainak tiszteletben tartásával” a hatósági engedély alapján újra elérhetővé tette a szolgáltatást Olaszországban – olvasható a Garante közleményében.

Az olasz hatóság szerint az OpenAI immár megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket előírtak számára. A weboldal közérthetőbben magyarázza el, hogy hogyan kezeli a felhasználók adatait, bizonyos adatok megadását nem kötelezővé tette, és a 13 év alatti gyerekek esetében korlátozta a használható funkciókat.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×