eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
France. Seine et Marne. Close up on the crescent Moon (age : 4,2 days). View like in binoculars or small telescope. Image taken on december 18th 2020 at dusk.
Nyitókép: Christophe Lehenaff/Getty Images

Meteor csapódott a Holdba - videó

Egy japán csillagász figyelt fel az esetre.

Daichi Fujii, a Hiratsuka Városi Múzeum kurátora a Hold megfigyelésére beállított kamerákkal rögzített egy igen fontos eseményt: 2023. február 23-án, helyi idő szerint 20 óra 14 perckor meteor csapódott a Holdba, az Ideler L kráter közelében - írta az Időkép.

A meteorok égitestekkel való találkozása nem rendkívüli. A Földdel ellentétben azonban a Hold rendkívül vékony légkörrel bír, így az oda belépő objektumok nem égnek el útközben.

A csillagász szerint a becsapódás által létrehozott kráter körülbelül 12 méteres lehet, pontos adatokat viszont csak a NASA Lunar Reconnaissance Orbitere, vagy az indiai Chandrayaan 2 űrszonda szolgáltathat majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×