eur:
392.73
usd:
365.69
bux:
66579.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Elva Etienne/Getty Images

Szinte hasztalan lehet az egyrétegű szövetmaszk az omikronnal szemben

Legalábbis erről beszélt nemrégiben az Ontariói Tudományos Tanácsadó Testület vezetője.

Abban minden szakértő egyetért, hogy a koronavírus-fertőzés elleni egyik igen hasznos védekezési mód, hogy ha hordjuk az orrot és a szájat is eltakaró arcmaszkot. Abban viszont már eltérnek a véleméynek, hogy milyen típusú maszk a hatékony. Kanadában most például arra kérik a lakosokat, hogy bizonyos maszkokat ne használjanak, mert azok kevésbé védenek az omikron variáns ellen – idézi a Hvg.hu a Global News beszámolóját.

Az Ontariói Tudományos Tanácsadó Testület vezetője nemrég arról beszélt, hogy az egyrétegű textilmaszkok nagy valószínűség szerint nem elegendők ahhoz, hogy védelmet nyújtsanak a fertőzés ellen. A szakember szerint ez szinte semmivel sem jobb annál, mintha az ember nem viselne maszkot, ellenben az N95-ös (vagyis FFP2-es) arcmaszkról úgy találták, hogy az nyújtja a legnagyobb védelmet. Peter Jun hozzátette, ha valaki valamiért nem tud ilyen arcmaszkot vásárolni, inkább az orvosi maszkot hordja.

Kanadában az omikron jelenleg rekordszámú megbetegedést okoz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×