eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Erősödik a családon belüli összetartás a járványhelyzetben

A Kopp Mária Intézet megpróbálta felmérni a magyar társadalom lelkiállapotát.

A járványügyi veszélyhelyzet okozta nehézségek még közelebb hozzák egymáshoz a családtagokat – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért legfrissebb, 1000 fő megkérdezésén alapuló, reprezentatív kutatásából. Fűrész Tünde, az intézet elnöke az InfoRádióban elmondta, a legtöbb magyar a családtagjaira számíthat, a felmérésben megkérdezettek 80 százaléka mondta azt, hogy a házastársára, párjára, illetve gyerekeire számíthat ebben a nehéz időszakban.

"Viszonylag sokan voltak, 21 százaléknyian, akik azt mondták, hogy a barátaikra, illetve 13 százaléknyian a szomszédaikra is számíthatnak" – tette hozzá.

A családi kapcsolatokról 24 százalék mondta azt, hogy javultak a járványügyi intézkedések bevezetése óta, 71 százalék nem tapasztalt változást, és csak négy százalék mondta azt, hogy romlottak az otthoni viszonyok. A megkérdezettek 45 százaléka válaszolta azt, hogy most több időt tud fordítani a családjára,

A magyarok jelenlegi lelkiállapotáról a kutatás úgy találta, az emberek higgadtak, 47 százaléknyian inkább nyugodtan elfogadják, ami most történik, az emberek negyede feszültebb most, másik negyede hullámzó kedélyállapotban van.

"Az is kiderült, hogy a férfiak nyugodtabbak a nőknél, illetve az idősebbek a fiatalabbaknál" – mondta még Fűrész Tünde, aki a kutatás alapján úgy találja, a magyarok 94 százaléka betarthatja a vásárlási és kijárási korlátozásokat, 80 százaléka többször mos kezet, mint korábban, sőt még maszkot és kesztyűt is használ az utcán.

A járványhelyzetben a legtöbben attól tartanak, hogy valaki megbetegszik a családban (43 százalék), vagy valaki elveszíti a munkáját (42 százalék).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×