INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

koronavírus

vakcina

tesztelés

temesvár

Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltást tartalmazó fecskendővel a kezében Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.

Már koronavírus-vakcinát tesztelnek a szomszédban

Infostart

Szerdán elkezdődött a koronavírus elleni oltás tesztelése Temesváron.

Kedden sikerült a vírusellenes vakcina előállítása, szerdán pedig neki is kezdtek az oltás tesztelésének – jelentette be a temesvári Sejt- és Génterápiás Rákkezelő Központ. Ezer adagot állítottak elő, de ezek egyelőre csak a laboratóriumi kísérleteket szolgálják – írja a transindex.ro.

A kutatók kifogásolják ugyanakkor kínai kollégáik eljárását, akik szerintük ellopták a kutatási eredményeiket. A temesvári központ vezetője, Virgil Paunescu már február 8-án publikált egy cikket a vakcina előállításának módjáról, a kínai kutatók pedig csak március 3-án közöltek egy majdnem teljesen azonos tartalmú írást.

„Február 4-én megkeresett Kína romániai nagykövetsége, hogy működjek együtt velük a módszer kidolgozásában. Hajlandó voltam erre, ezt be tudom bizonyítani a levelezésünkkel. Azzal azonban nem értek egyet, hogy ők a saját eredményükként tálalják a módszert és még a jogokat is kizárólag maguknak akarják” – írta Paunescu.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018