eur:
388.64
usd:
361.25
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Vastag a nyaka? Szívpanaszai lehetnek!

Minél vastagabb valakinek a nyaka, annál nagyobb az esélye, hogy szívproblémái lesznek - derül ki egy tanulmányból. A kutatók szerint a nyakméret pontosabban jelzi az egészségügyi kockázatot, mint a derékbőség.

A szívbetegség kialakulásának kockázatánál a testsúly, a vérnyomás és a koleszterinszint mellett a nyak vastagságát is figyelembe kell venni - ez a következtetés vonható le abból a tanulmányból, amelyet az Amerikai Kardiológiai Társaság orlandói konferenciáján ismertettek.

A kutatás azért indult, hogy még több bizonyítékkal támassza alá, az egészséget nem a kövérség befolyásolja, hanem az, hogy a zsír a test melyik részén van.

A Framingham Heart Study által végzett kutatás megállapításai szerint minél nagyobb a nyak körmérete, annál magasabb a vércukorszint és kevesebb a jó koleszterin aránya. Ez a két tényező növeli a szívproblémák kialakulásának esélye.

A kutatók több mint 3300, átlagosan 51 éves amerikait vizsgáltak. A résztvevő férfiak átlagos nyakmérete 40,5 centiméter, a nőké pedig 34,2 centiméter volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×