eur:
386.84
usd:
355.97
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

A tíz leghatékonyabb szerelmi serkentő

Egy kis varjúháj, nagy adag osztriga, csipetnyi lícium, összemorzsolt kőrisbogár és még egy kis páfrányfenyő. Hogy mi készül mindebből? Szerelmi bájital. Összeállításunkban a tíz leghatékonyabb afrodiziákumról olvashatnak.

Varjúháj

A varjúháj vagy más néven rhodiola kivonata teaként fogyasztva azonnal növeli a szexuális étvágyat. Nagyon kedvelt Oroszországban, egy szibériai mondás szerint száz évig él, aki rendszeresen fogyaszt varjúhájteát. A gyógynövény kivonatának jótékony hatását már a vikingek is ismerték, akik fizikai erőnlétük fokozására használták. A növény, amely főleg Skandináviában, Szibériában, Kína északi részén, Izlandon, Kanadában és Alaszkában él, szexuális étvágygerjesztő hatása mellett fokozza az állóképességet, erősíti az immunrendszert és serkenti az agyműködést, érdemes tehát fogyasztani.

Osztriga

A legenda szerint Casanova 50 osztrigát evett meg reggelire minden nap, tudta ugyanis az ételről, hogy az afrodiziákumként is alkalmazható. A tengeri herkentyűben olyan aminosavak vannak, amelyek segítik a nemi hormonok termelődését. Az osztriga cinket is tartalmaz, amelynek hatása hasonló. A hozzáértők szerint a legkiválóbb pezsgővel fogyasztva, minden bizonnyal afrodiziákumként is így a leghatásosabb.

Püspöksüveg

A püspöksüveg díszkertek éke is lehet. A növénycsaládba csaknem 60 faj tartozik. Jótékony hatását a hagyományos kínai gyógyítás már régóta ismeri, de nem csak afrodiziákumként használják, hanem fáradékonyság ellen is. A növény kivonata szintén megváltoztatja a hormonszintet.

Yohimbe bark

A yohimbe bark, egy magas, örökzöld faféle, amely Afrikában él. A feketekontinensen már régóta alkalmazzák, hiszen javítja a véráramlást, így potencianövelő szerként kiváló, de a hölgyek szexuális étvágyát is növeli. A szakemberek ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy a szer erőteljes hallucinogén, ezért nem szabad túlzásba vinni a szedését.

Lícium

A lícium egy Kínában, Mongóliában és Tibetben termő gyümölcs, amely segíti a vese működését. A kínai orvoslás szerint, ha valakiben kihunyni látszik a szexuális vágy, akkor a veséjét kell megvizsgálni, mert ha a kiválasztó szervvel nincs probléma, akkor a nemi élettel sincs. A növény emellett antioxidánsokban gazdag, így élettani hatása kiváló, emellett jótékonyan hat a termékenységre is.Ginzeng

Talán nem tudták, de a magyar háztartásokban is gyakran megtalálható ginzeng is növeli a szexuális étvágyat. Hagyományosan a ginzenget teaként fogyasztjuk, de kapható szárított formában is. A növényből készült kivonatnak más előnye is van: kiváló stresszoldó és növeli az energiaszintet is.

Szarvasgomba

Szintén jótékonyan hat a szexuális életre a szarvasgomba. A különleges ételt - amely ráadásul a memóriát is javítja -, már az ókori rómaiak és görögök is ismerték. A szarvasgombát régen sertésekkel kerestették, manapság már inkább idomított kutyák kutatnak utána, ára azonban még így is borsos, kilója elérheti az 5 ezer eurót is.

Eper

Az eper szintén potencianövelő. A gyümölcs ezen hatását már az ókori rómaiak felfedezték, és máig kedvelt része a meghitt, romantikus vacsoráknak. Gyakran pezsgővel, csokoládéval vagy vodkával szolgálják fel, de tejszínhabbal is kiváló.

Páfrányfenyő

A sorban kilencedik a páfrányfenyő, amelynek a levelét használják fel gyógyító célra. Levelét tavasztól őszig lehet szedni, és általában vérellátási zavarra, szélütésre, fülzúgásra alkalmazzák. Az antioxidánsban gazdag növény fokozza az anyagcserét is. Mindennek köszönhetően impotencia ellen kiváló.

Kőrisbogár

Az összeállítás megemlíti a kőrisbogarat is, amely kantaridint tartalmaz. Ennek előállításához porállagúvá kell összetörni a mediterrán vidékeken élő bogár maradványait. A hiedelem szerint ez italhoz keverve fokozza a nemi vágyat, sokak szerint azonban alkalmazása veszélyes is lehet, gyulladást válthat ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

A mesterséges intelligencia technológiák támogatásához szükséges adatközpontok hatalmas energiaellátása versenyhelyzetet teremt az országok között, és hátrányos helyzetbe hozza Európát - mondta a BlackRock vezérigazgatója pénteken as Reuters beszámolója szerint. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×