eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Androiddal biztat mobilinternetezésre a Google

A héten tartották Barcelonában a mobiltelefon világkongresszust, ahol egyaránt bemutatkoztak a gyártók és a szoftverfejlesztők. Itt tárták a nagyközönség elé például a Google mobilokra kifejlesztett operációs rendszerét, az Androidot.

Az első Android-alapú telefonok már az idén megjelennek a piacon. A felhasználók számára ez azért érdekes, mert a Linux nyílt forráskódjára épülő rendszer fejlesztői, újabb és újabb programokat írnak majd az okostelefonokra. Emellett azt is, hogy a cégek, de magánszemélyek is a saját igényeik szerint alakíthatják az operációs rendszert.

"Jobb lesz vele netezni, mint a házi PC-vel"

Az Androidban már most is megtalálható az internet és térkép böngésző, az email és a naptár. A Google és a rendszert fejlesztő más cégek merészen azt ígérik, hogy Android alapú telefonnal nagyobb élmény lesz az interenetezés, mint az asztali számítógéppel, egyelőre azonban még nem tudni, ezt hogyan valósítják meg.

Elemzők szerint a Google azért szállt be a vállalkozásba, mert gyorsan meg akarja vetni a lábát a mobil internetezés piacán - már most több internet-képes telefon van a világon, mint a nethez kapcsolódó személyi számítógép.

Jó lóra tett az Apple: sláger az érintőképernyő

Az új telefonok megjelenése azonban még nem jelenti azt, hogy a régebbi okostelefonok elavulttá válnának. Egyszerűen csak eggyel több játékos lesz a pályán a Windows, Palm, Symbian és Blackberry mobilok mellett.

A barcelonai seregszemlén nyilvánvalóvá vált az is, hogy az Apple iPhone-ja valóban jövőbetekintő szerkezet - a versenytársak, a Sony Ericsson, az LG és a Samsung ugyanis több érintőképernyős készülékkel jelentek meg. Vannak olyan cégek is, amelyek tesztelik a piacot. Az LG telefonjában például egy kinyiható billentyűzet is helyet kapott arra az esetre, ha a felhasználót mégsem hozná lázba az érintőképernyő.

Az ágazat egy másik újítása az eddiginél gyorsabb hálózatok megjelenése - sok csúcstelefon is gyakran csak a szöveges internetezésre kitalált és lassú wap-hálózatot találja meg és a tulajdonos így nem mindig tudja kihasználni lehetőségeit. Barcelonában bemutatkozott a WiMax, az LTE és a UWB - a következő generációs hálózati összeköttetések platformjai. Az LTE például 60 Megabit per másodperc sebességű letöltést tesz lehetővé, ami harmincszor gyorsabb, mint a szélessávú internetszolgáltatsok nagy része.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×