Nyáron érdemes szünetet tartani a vitaminszedésben, és ilyenkor minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani - mondta az InfoRádiónak Balaicza Erika belgyógyász-természetgyógyász.
A vitaminkúrában tartott szünet azt a célt szolgálja, hogy a szervezet ne szokjon le a saját vitaminhasznosító képességéről - közölte Balaicza Erika.
A mai gyorsan érlelt zöldségeknek és gyümölcsöknek a biológia értékessége már nem tudja pótolni az összes szükséges vitamint és ásványi anyagot - emelte ki.
A belgyógyász-természetgyógyász hangsúlyozta, hogy naponta 30-40 százalékkal csökken a zöldségek és gyümölcsök biológiailag értékes vitamin és ásványi anyag tartalma, ha a boltok polcain, vagy a hűtőben állnak.
Nem ehető meg az a vitamin és ásványi anyag mennyiség nyáron, amelyre a szervezetnek szüksége van - mondta Balaicza Erika.
Hanganyag: Torda Júlia