eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A hordozható tárcsás telefon a jövő?

Az első projektek bemutatásával hivatalosan is megnyílt a Magyar Telekom kutató-fejlesztő laboratóriuma, a Kitchen Budapest. A "KiBu"-ban fiatal tehetségek kapnak lehetőséget arra, hogy új technológiai alkalmazásokat, művészeti alkotásokat hozzanak létre.

A Kitchen Budapest olyan hely, ahol fiatal tehetséges kutatóknak, fejlesztőknek biztosít a telekommunikációs cég infrastruktúrát, pénzösszeget, és "alkotói szabadságot" új fejlesztéseik megvalósítására.

A laboratóriumban fiatal mérnökök, művészek dolgoznak együtt, és közös munkájuk során kapcsolódási pontokat keresnek a művészet, a tudományok és a média között.

A munkatársak pályázat alapján válogatták ki az ötletgazdákat, akiknek biztosítják a zavartalan munkát.

Egy ilyen ötlet például a KiBu közösségi érintőképernyője is, egy kétszer egyméteres interaktív tábla, amelyet egyszerre akár többen is használhatnak, ha információhoz akarnak jutni.

Nem csak a praktikusság számít

Somlai-Fischer Szabolcs, a nemzetközi fejlesztésekben résztvevő egyik kutató az InfoRádióban elmondta: az új igényeket kielégítő termékek kifejlesztése nem csak technológiai kérés.

Egy pályázó például olyan mobiltelefont készített, amely pont úgy néz ki, mint a hagyományos, tárcsás bakelittelefon. Az ilyen termékeket azért veszi meg valaki, mert tetszik neki.

Azaz a fogyasztó egy termékben nemcsak a praktikusságot vagy a gyorsaságot nézi, hanem egy sor érzelmi döntés után választ: például tud-e azonosulni az adott áruval.

A most létrehozott laboratóriumban nemcsak informatikai fejlesztők kaptak helyet, hanem például társadalomtudósok vagy művészek is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×