INFORÁDIÓ
2021. június 25. péntek
Vilmos

Mindenki magas intelligenciával születik

Infostart

Mindenki nagyon magas intelligenciával születik, csak ezt sohasem használjuk ki teljesen. Mások utánzásával már gyermekkorunkban megtanuljuk, hogy beérjük képességeink töredékével - erről beszélt az alkotókészség fejlesztéssel foglalkozó kutató, akinek új típusú intelligenciateszteket bemutató könyve most jelent meg az Egyesült Államokban.

Az átlagember a képességeinek ezred részét sem használja. A rejtett képességeket az alkotóerő felkeltésével lehet aktiválni, ezt pedig a kényszerítő körülmények mellett a kíváncsiság és az ambíció hozhatja elő - mondta az InfoRádióban Jola Sigmond, azaz Zsigmond Gyula magyar származású svéd kutató.

A rejtett képességek aktiválása tudatos döntés is lehet, ahhoz azonban, hogy sikerüljön, a kutató szerint az embernek fel kell térképeznie saját magát és a világhoz való viszonyát. "A legtöbben nem mernek szembenézni saját magukkal, ez az egyik fő oka annak, hogy a legtöbb ember nem használja rejtett képességeit" - hangsúlyozta Jola Sigmond.

A feltérképezés során az embernek az eredeti, egészséges énjéhez kell visszamennie, nem szabad elfogadnia azt, amit "ránkdobáltak, amiről elhitették velünk, hogy olyanok vagyunk" - fogalmazott a kutató, hozzátéve, hogy "leutánozzuk anyukának a megsértődését, apukának a dühöngését, a tanár ambíciótlanságát, anélkül, hogy észrevennénk".

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018