eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
TOKYO, JAPAN - JULY 26: Hidilyn Diaz of Team Philippines competes during the Weightlifting - Womens 55kg Group A on day three of the Tokyo 2020 Olympic Games at Tokyo International Forum on July 26, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)
Nyitókép: Chris Graythen/Getty Images

Már a Fülöp-szigeteknek és Hongkongnak is van aranya

A Fülöp-szigetek és Hongkong is nyert hétfőn aranyérmet. Az első három nap ötven aranyérmén huszonhárom küldöttség osztozik.

A korábban az Egyesült Államokhoz tartozó Fülöp-szigetek 1924 óta vesz rész a nyári olimpiákon, a 2021-es a huszonkettedik részvétele. Eddig tíz aranyat nyert (három ezüst és hét bronz), ám aranyat még soha. Egészen 2021. július 26-ig, amikor a súlyemelő Hidilyn Diaz diadalmaskodott a nők 55 kilogrammos súlycsoportjában. A 30 éves emelő 2016-ban Brazíliában az 53 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, most ellenmben mindenkit legyőzött, még egyetlen kilóval a 2019-ben világbajnok, világcsúcstartó kínai Liao Csiu-jünt is.

Hongkong 1952 óta vesz részt az olimpiákon, az eddigi mérlege 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz volt. Most Cseung Ka Long megnyerte meg a férfi tőrözők egyéni versenyét, megszerezve a valaha volt második aranyérmet. Szinte esélytelenül: tizenkilencedik volt a kiemelés szerint.

A briteken kívül egyetlen európai ország szerzett eddig már két aranyérmet: Koszovó. Mindkettőt női cselgáncsban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×