eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Mohamed Aida tőrvívó a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én. A küldöttség július 15-én kel útra a japán főváros felé a szövetségi kapitányt helyettesítő sportigazgató, Boczkó Gábor vezetésével. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Mohamed Aida elárulta, milyen most a kapcsolata csapattársaival

Hetedik olimpiáján vehet részt Tokióban a tőröző Mohamed Aida, ugyanakkor szereplése egyelőre csak zászlóvivőként biztos. Válogatottbeli társai korábban nyílt levélben fejtették ki ellenvetésüket a világbajnoki ezüstérmes vívó csapatba kerülésével szemben.

Cseh Lászlóval együtt Mohamed Aida viheti majd a magyar zászlót a tokiói olimpia július 23-i megnyitóján.

„Voltak személyek, akik pedzegették, hogy lehet, hogy én leszek, de nem vettem komolyan, nem gondoltam arra, hogy ilyen majd kitüntetés ér. Viszont amikor a MOB-tól felhívtak, akkor nagyon boldog voltam és meg is hatódtam. Egy nemzeti lobogót vinni és képviselni az felemelő érzés” – mondta a hetedik olimpiájára készülő tőröző.

A 45 éves versenyző ugyanakkor nehéz időszakon van túl. A női tőrcsapat a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Lupkovics Dóra összeállításban harcolta ki a kvótát, ám utóbbi versenyző helyett a szövetség Mohamed Aidát jelölte. Ez ellen a társak nyílt levélben fejtették ki ellenvetésüket.

Tata, 2021. július 12.
A női tőrcsapat tagjai, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Kreiss Fanni és Mohamed Aida (b-j) a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én. A küldöttség július 15-én kel útra a japán főváros felé a szövetségi kapitányt helyettesítő sportigazgató, Boczkó Gábor vezetésével. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik.
MTI/Vasvári Tamás
A női tőrcsapat tagjai, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Kreiss Fanni és Mohamed Aida (b-j) a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én. MTI/Vasvári Tamás

„Erre tudatosan próbáltam nem reagálni. Valóban volt nehezebb időszakom, és ez új jelenség volt számomra a pályafutásom során. Céljaim voltak és vannak továbbra is, és minden nap úgy jöttem le az edzésre, hogy én egy célért dolgozom. Biztos, hogy amikor felmegyek a pástra, akkor is mindent meg maximálisan meg fogok azért tenni, hogy a legjobb teljesítményemet nyújtsam.”

Mohamed Aida kiemelte: csapattársaival a kapcsolata teljesen szakmai alapokra helyeződött.

„Tartom magamnak annyira profi sportolónak, hogy tényleg azzal foglalkozzak, ami a feladatom”

– jelentette ki.

A hetedik olimpiájára készülő vívó hozzátette, hogy benne nincs kérdőjel, a válogatási elveknek megfelelt. Teljesítménye számszerűsíthető: a nemzetközi ranglistán a második legjobb magyar és a magyar rangsorban is elöl van – emelte ki.

„Én megyek tovább és a feladatomat próbálom minél jobban teljesíteni.”

Mohamed Aida szerint nagy türelemre és fegyelemre lesz szükség amiatt is, hogy az olimpiát szigorú szabályok között, rengeteg ellenőrzés mellett rendezik a járvány közepén.

A magyar vívócsapat már megérkezett Tokióba. A női tőrcsapat július 29-én lesz érdekelt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×