eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Csampa Zsolt vívóelnök: nincs Mohamed Aida-ügy

A Magyar Vívó Szövetség elnöke az olimpia helyszínén az Infostart tudósítójának elmondta, Szilágyi Áron csapatban is nagy reményekkel lép pástra, de Márton Annát is igyekszik a stáb vívásra kész állapotba hozni.

Idáig csak a vívás termett aranyérmet Magyarország számára a tokiói olimpián, de Szilágyi Áron kardaranya után Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke máris arról beszél, hogy csapatban sem szabad alább adni.

"Le a kalappal Szilágyi Áron előtt, de Siklósi Gergely ezüstje is parádés volt, ő egy 23 éves, laza, sportos gondolkodású fiatal, előtte a jövő. Fehér arany az az ezüst inkább. És hát Márton Anna is végig tudta vívni a napját a súlyos sérülése ellenére is; jellemző, hogy mekkora akarat van benne, hogy az ő döntéséből folytatta a vívást a nap folyamán, amikor már nagy fájdalmai voltak. És bár a fiatal női tőrözők, ha úgy tetszik, egyéni helyezés nélkül maradtak, de bőven van mire büszkének lenni" - fogott bele gondolataiba a szövetség első embere.

A férfi kardcsapat viszont hamarosan megkezdheti szereplését, Szilágyi Áron mellett olyan vívókkal, akik az első körben búcsúztak, ami felveti a kérdést: Decsi Tamás és Szatmári András hogy vannak?

"Megvan a megfelelő stáb, amely a kellő állapotba hozza a vívóinkat. Az elmúlt napokban volt idő arra, hogy átlendüljenek a fiúk és csak a csapatversenyre koncentráljanak. Elterveztük a következő napokat, gőzerővel azon vagyunk, hogy a kezdéshez hasonló legyen a folytatás" - fogalmazott Csampa Zsolt.

A női tőrözőknél egy korábbi kellemetlen konfliktus árnyékolta be a felkészülést, Mohamed Aida szerepeltetésével a többi csapattag nem értett egyet. Csampa Zsolt szerint viszont "nincs Mohamed Aida-ügy, bár egyesek úgy gondolják, hogy van".

Márton Annára visszatérve - hogy milyen állapotba kerülhet a csapatversenyre - azt mondta, bízik benne, hogy stabilabb és jobb állapotba kerül, vele van az olimpiai faluban az orvosi stáb, de "nyilvánvalóan látszik, hogy ez egy friss sérülés".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×