INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

csampa zsolt

vívás

mohamed aida

márton anna

szilágyi áron

olimpia

tokió 2020

Csampa Zsolt vívóelnök: nincs Mohamed Aida-ügy

Csampa Zsolt vívóelnök: nincs Mohamed Aida-ügy

Infostart / Kaposi Dávid

A Magyar Vívó Szövetség elnöke az olimpia helyszínén az Infostart tudósítójának elmondta, Szilágyi Áron csapatban is nagy reményekkel lép pástra, de Márton Annát is igyekszik a stáb vívásra kész állapotba hozni.

Idáig csak a vívás termett aranyérmet Magyarország számára a tokiói olimpián, de Szilágyi Áron kardaranya után Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke máris arról beszél, hogy csapatban sem szabad alább adni.

"Le a kalappal Szilágyi Áron előtt, de Siklósi Gergely ezüstje is parádés volt, ő egy 23 éves, laza, sportos gondolkodású fiatal, előtte a jövő. Fehér arany az az ezüst inkább. És hát Márton Anna is végig tudta vívni a napját a súlyos sérülése ellenére is; jellemző, hogy mekkora akarat van benne, hogy az ő döntéséből folytatta a vívást a nap folyamán, amikor már nagy fájdalmai voltak. És bár a fiatal női tőrözők, ha úgy tetszik, egyéni helyezés nélkül maradtak, de bőven van mire büszkének lenni" - fogott bele gondolataiba a szövetség első embere.

A férfi kardcsapat viszont hamarosan megkezdheti szereplését, Szilágyi Áron mellett olyan vívókkal, akik az első körben búcsúztak, ami felveti a kérdést: Decsi Tamás és Szatmári András hogy vannak?

"Megvan a megfelelő stáb, amely a kellő állapotba hozza a vívóinkat. Az elmúlt napokban volt idő arra, hogy átlendüljenek a fiúk és csak a csapatversenyre koncentráljanak. Elterveztük a következő napokat, gőzerővel azon vagyunk, hogy a kezdéshez hasonló legyen a folytatás" - fogalmazott Csampa Zsolt.

A női tőrözőknél egy korábbi kellemetlen konfliktus árnyékolta be a felkészülést, Mohamed Aida szerepeltetésével a többi csapattag nem értett egyet. Csampa Zsolt szerint viszont "nincs Mohamed Aida-ügy, bár egyesek úgy gondolják, hogy van".

Márton Annára visszatérve - hogy milyen állapotba kerülhet a csapatversenyre - azt mondta, bízik benne, hogy stabilabb és jobb állapotba kerül, vele van az olimpiai faluban az orvosi stáb, de "nyilvánvalóan látszik, hogy ez egy friss sérülés".

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Csampa Zsolt vívóelnök értékel
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018