eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk
Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Kreiss Fanni és Kondricz Kata a vívó-világbajnokság női tőr csapatversenyében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összeállt a vívóválogatott: Mohamed Aida hetedik olimpiáján indulhat

A hat fegyvernemből négyben szerepelhet magyar Tokióban, háromban az egyéni mellett csapat is.

Kijelölte a tokiói olimpián induló magyar vívóválogatottat a hazai szövetség elnöksége. A szervezet honlapján azt írják, a döntést hosszas megbeszélés előzte meg, és zárt ülésen határozott az elnökség a listáról.

Férfi párbajtőrben névre szóló kvótát szerzett az egyéni világbajnok Siklósi Gergely, itt tehát nem volt kérdés, miután a csapat kis különbséggel lemaradt a kvótáról.

A három fegyvernemben, melyben sikerült a csapatkvótát kiharcolni, a nemzeti szövetég jelölheti meg azt a négy versenyzőt, amely egyéniben, illetve csapatban képviselheti a magyar színeket. A válogatási elvek alapján a ranglisták első helyezettje automatikus induló. A többiek részvételéről a vezetőedző és a szövetségi kapitány javaslata, a szakmai bizottság véleményezése alapján az elnökség dönthet, illetve az éjszakába nyúló zárt ülésen döntött is. Ez a válogatott indulhat majd Tokióban a július 24. és augusztus 1. között sorra kerülő olimpiai vívóversenyeken:

  • Férfi kard – Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád (egyéni és csapat), Decsi Tamás (csapat). Tartalék: Iliász Nikolász.
  • Női kard – Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat). Tartalék: Szűcs Luca.
  • Női tőr – Kreiss Fanni, Pásztor Flóra, Kondricz Kata (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat). Tartalék: Lupkovics Dóra.
  • Férfi párbajtőr – Siklósi Gergely.

A 45 éves Mohamed Aida hetedik olimpiáján szerepelhet.

Női párbajtőrben (ahol Szász-Kovács Emese egyéniben címvédő) és férfi tőrben nem kvalifikálta magát magyar versenyző.

Udvarhelyi Gábor így számolt be az InfoRádiónak a kialakult helyzetről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×