eur:
390.53
usd:
364.26
bux:
68303.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Udvarhelyi Gábor orvosi utasításra nem mehet az olimpiára

Udvarhelyi Gábor helyett Boczkó Gábor sportigazgató látja majd el a vívóválogatott mellett a szövetségi kapitányi teendőket a tokiói olimpián.

A hazai sportági szövetség (MVSZ) rendkívüli elnökségi ülésén a szakvezető személyesen közölte, hogy orvosi utasításra nem utazhat el Tokióba, így az ajánlására és az elnökség döntése alapján Boczkó Gábor végzi majd a kapitányi feladatokat.

Az ülésen formai okok miatt meg kellett ismételni az olimpiai vívóválogatott összeállításáról szóló szavazást, emellett határidőre ki kellett jelölni a tokiói játékokon részt vevő teljes magyar vívóküldöttséget. Udvarhelyi Gábor megismételte keddi előterjesztését, amelyet ezúttal valamennyi fegyvernemben elfogadott az elnökség. A tokiói vívóválogatott személyi összetétele nem változott.

Az olimpiai válogatott összeállítása:

Női tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat), tartalék: Lupkovics Dóra

Női kard: Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat), tartalék: Szűcs Luca

Férfi kard: Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás (egyéni és csapat), Gémesi Csanád (csapat), tartalék: Iliász Nikolász

Férfi párbajtőr: Siklósi Gergely

A csapatkijelölés után a további olimpiai résztvevők megvitatására került sor. A teljes delegáció bő keretét is megszavazta az elnökség, de hogy ebből mennyi akkreditációt fogad majd el a Magyar Olimpiai Bizottság, az később dől el - olvasható a hunfencing.hu oldalon. Csampa Zsolt elnök ennek kapcsán elmondta, hogy a COVID-helyzet miatt, biztonsági okokból, és amennyiben lehetőség lesz erre, az ötödik emberek - a tartalékok - is elutaznak a küldöttséggel.

A magyar női tőrválogatott négy tagja a nap során korábban nyílt levélben tiltakozott az ellen, hogy Mohamed Aida bekerült a játékokra készülő csapatba.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×