eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
BEIJING, CHINA - FEBRUARY 09: Petra Jaszapati of Team Hungary and Cynthia Mascitto of Team Italy during the Womens 1000m Heats on day five of the Beijing 2022 Winter Olympic Games at Capital Indoor Stadium on February 09, 2022 in Beijing, China. (Photo by Elsa/Getty Images)
Nyitókép: Elsa/Getty Images

Negyedik lett a B-döntőben Jászapáti Petra – videó

A B-döntőben korcsolyázhatott a magyar versenyző 1000 méteren, és ott negyedik lett.

A sikeres negyeddöntő után, ahonnan időeredménnyel jutott tovább Jászapáti Petra a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában, alig 50 perc pihenő után jöhetett az elődöntő.

Az első elődöntőbe kapott besorolást a magyar sportoló, ahol a friss világrekorder holland Suzanne Schulting, a koreai Li Ju Bin, az amerikai Maame Biney és a belga Hanne Desmet volt az ellenfele, és csatázhatott az első két biztos továbbjutó helyért.

A magyar korcsolyázó a rajt után a negyedik helyen körözött, de az utolsó előtti körben a koreai riválisa is megelőzte, és csak az utolsó kanyarban próbált felkapaszkodni legalább a negyedik helyre, de végül célfotóval visszaszorult az ötödik helyre a futamában, így majd a B-döntőben folytathatja. A futamot a nagy esélyes Schulting nyerte.

A B-döntőben Jászapáti Petra óvatosan rajtolt, sokáig az utolsó helyen korcsolyázott, és a hajrában az amerikai Biney-t meg is tudta előzni, így negyedikként ért a célba.

A döntőben a holland Schulting alig egy lábfejnyivel előzte meg a koreai Csojt a célban, de az is segítette, hogy az utolsó körben az olasz Fontana és az amerikai Santos összeütközött, és elesett. Utóbb az olaszt ki is zárták, ezzel a magyar versenyző nyolcadik lett 1000 méteren.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×