eur:
392.47
usd:
353.73
bux:
72257.77
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Pálos Péter a francia Lucas Creange elleni mérkőzésen a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékokon a férfi asztalitenisz MS11 kategóriájának negyeddöntőjében a Dél-párizsi Arénában 2024. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Pálos Péter bronzérmes a párizsi paralimpián

Az asztaliteniszező Pálos Péter bronzérmet szerzett csütörtökön az MS11-es kategóriában a párizsi paralimpián.

A Városi SE Dunakeszi sportolója, aki a múlt héten ünnepelte a 39. születésnapját, már azzal biztosította dobogós helyezését, hogy megnyerte szerdai negyeddöntőjét, mivel ebben a sportágban nem rendeznek bronzmérkőzéseket.

A csütörtöki elődöntőben a 17 éves tajvani Csen Po-jen volt a magyar parasportoló ellenfele, akitől 3:0-ra kapott ki.

A Dél-párizsi 4-es Arénában az első játszmában a magyar versenyző igyekezett irányítani a labdameneteket, de támadásaiba sok hiba csúszott, emiatt hátrányba került. Pálos a második szettben is többször dühösen vette tudomásul, hogy megoldásai nem sikerültek, ázsiai ellenfele ugyanis remekül védekezett, szinte minden labdát visszaadott. Így hosszú, látványos labdameneteket is láthatott a közönség, azonban ezeket szinte kivétel nélkül a rivális nyerte, aki így megduplázta előnyét.

A harmadik felvonás elején ugyan Pálos vezetett, de 5-4 után Csen fordított, és kisvártatva bejutott a fináléba.

Az M4 Sportnak nyilatkozva úgy összegzett, hogy ezen a mérkőzésen neki "körülbelül 150 százalékot kellett volna" nyújtania, míg ellenfelének önmagához képest gyengébben játszania, akkor lett volna "egy fifti-fifti meccs".

Beszélt arról is, hogy nem volt dühös, csak bosszankodott, amikor úgy érezte, hogy egyszerűbb poénnál ront.

"Nyilván mérgelődtem időnként, azért próbálkoztam, de sajnos a realitás győzött. Ő tizenhét éves, én meg most voltam harminckilenc, ez ilyen" - vonta meg a mérleget.

Az enyhe értelmi fogyatékossággal született Pálos Londonban és Tokióban arany-, Rio de Janeiróban és most pedig bronzérmes lett.

"Mindegyik éremnek megvolt a saját maga sztorija. Ez legalább olyan értékes, mint a tokiói arany, én ezt így élem meg, ha nem értékesebbnek" - árulta el.

Az enyhe értelmi fogyatékossággal született Pálos Londonban és Tokióban arany-, Rio de Janeiróban és most pedig bronzérmes lett.

Pálos Péter a párizsi magyar küldöttség ötödik érmét szerezte, két arany és egy ezüst után a második bronzot.

Eredmény asztalitenisz, MS11, egyes, elődöntő:

Csen Po-jen (tajvan)–Pálos Péter 3:0 (4, 3, 7)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×