eur:
393.35
usd:
355.12
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália
30 August 2024, France, Paris: Paralympics, Paris 2024, sitting volleyball, North Paris Arena, preliminary round Iran - Ukraine, Morteza Mehrzad (M) from Iran, the tallest athlete at the Paralympics at 2.44 meters, stands on the court with his teammates during his countrys national anthem. Photo: Jens BĂźttner/dpa (Photo by Jens BĂźttner/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/picture alliance

A földön kellett aludnia a világ második legmagasabb emberének a párizsi paralimpián

Morteza Mehrzadselakjani iráni röplabdázó nem mindennapi méreteire nem voltak felkészülve a szervezők, nem számoltak ekkora ággyal az olimpiai faluba. A szövetség azonban kiharcolta neki a megfelelő fekhelyet.

Morteza Mehrzadselakjani, rövidebb nevén Mehrzad, a világ második legmagasabb embere 246 centis magasságával. A kétszeres paralimpiai bajnok az iráni válogatott legnagyobb sztárja, azonban sokáig nem volt teljesen komfortos számára Párizsban, magassága miatt ugyanis nem fér el a paralimpiai falu ágyain - írja a 24.hu.

Az előző, 2020-as tokiói paralimpián készítettek neki egy speciális fekhelyet, Párizsban azonban kénytelen volt a földön aludni.

Edzője, Hadi Rezaekigarkani úgy nyilatkozott, hogy a sportolónak nem számítanak a körülmények, de akár még az sem, ha nem kap eleget enni. Az egyetlen célja, hogy bajnok legyen.

Mint írják, a paralimpia szervezőit sok kritika érte, amiért nem készültek fel megfelelően a sportoló érkezésére, ám a CNN Sports szerint bejelentették, hogy végre sikerült megoldaniuk a kellemetlenséget. Eleget téve az iráni paralimpiai bizottság kérésének, több moduláris elemmel is meghosszabbították az ágyat, így Mehrzad már elfér rajta.

A parasportolónál gyerekkorában diagnosztizáltak akromegáliát, egy olyan endokrinológiai betegséget, ami a növekedési hormon túltermelődésével jár. Edzője 2011-ben, egy valóságshowban fedezte fel, Mehrzad a 2016-os olimpián mutatkozott be, már akkor ő volt a legmagasabb sportoló, aki valaha részt vett paralimpiai játékokon. Rio de Janiero után Tokióban is első lett az iráni csapattal, Párizsban pedig esélye van a harmadik paralimpiai aranyérmére.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×