eur:
394.21
usd:
360.89
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Márton Viviana (kék) és a belga Sarah Chaari a női tekvondósok 67 kilogrammos versenyének elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 9-én. Márton Viviana győzött, ezzel döntős.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Márton Viviana beverekedte magát a döntőbe, az aranyért tekvondózik este

Márton Viviana, szenzációs teljesítménnyel, olimpiai döntőbe jutott a tekvondó női 67 kg-os kategóriájában

Az olimpiai döntőért harcolt a tekvondó női 67 kg-os kategóriájában az első helyen kiemelt, tavaly Grand Prix-győztes, 2022-ben világbajnok belga Sarah Chaarival.

A 18 éves Márton ikerlányok közül a világbajnok Luána nem szerzett kvótát, Viviana ellenben igen, s eddig már két mérkőzését is megnyerte. Első mérkőzésén, a nyolcaddöntőben a három éve Tokióban és 2016-ban Rio de Janeiróban is bronzérmes elefántcsontparti Ruth Gbagbit győzte le, három menetben, 2-1-re. Utána, a nyolc között a vele egyidős amerikai Kristina Teachouttal került szembe, aki a franciák háromszoros világbajnoka, Magda Wiet-Hénin felett diadalmaskodott meglepetésre bemutatkozó mérkőzésén. Ott Márton Viviana ismét 2-1-re nyert.

Mivel a Sarah Chaari elleni mérkőzés tétje az olimpiai döntő volt, az is világos volt, hogy semmiképpen nem ez lesz a magyar versenyző utolsó párizsi mérkőzése, veresége esetén megnyílik előtte a vígaszág.

A namuri születésű, marokkói édesapától született belga sportolónő civilben orvostanhallgató. Jól láthatóan magasabb volt, mint Márton Viviana, hosszabb végtagokkal. Gyorsan három pontot szerzett a belga, a magyar eggyel szépített, majd egy fejrugással fordított Viviana, 4-3.

Intés után 4-4 lett. Az első menetet Márton Viviana nyerte.

Testrúgással 2-0, majd egy fejrúgással 5-0 lett, jó volt a challenge. Egy ütéssel már 6-0 volt neki, a belga szépített, 6-2. Intéssel 6-3, de egy fejrúgásassal 9-3, majd három pont a belgától, 9-6. A belga nem adta fel, 9-8. Sőt, egy rúgással megfordította az állást, 10-9 neki, de egy másodperccel a vége előtt Viviana talált, 11-10.

2-0-ra megverte az első számú kiemeltet. Már legrosszabb esetben is ezüstérmes. Ellenfele a szerb Szandra Perisics lesz.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a pólóelődöntő előtt: itt már nem lehet feltalálni a spanyolviaszt

Kemény Dénes a pólóelődöntő előtt: itt már nem lehet feltalálni a spanyolviaszt

Ha a horvátok vezetést szereznek, nem mehetnek el több góllal, ha meg mi megyünk több góllal, "nem jöhetnek vissza", viszont nagy titkok ezen a szinten már nincsenek – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány az InfoRádióban a Horvátország elleni elődöntőt megelőzően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nem találják az irányt a tőzsdék - Mi lesz ebből?

Nem találják az irányt a tőzsdék - Mi lesz ebből?

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 9. 16:30
×
×
×
×