eur:
391.31
usd:
360.51
bux:
73233.65
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Kovács Zsófia (k) és Czifra Bettina Lili (j), a párizsi olimpiára készülő tornászok edzés közben Dunaújvárosban 2024. július 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szövetségi kapitány: „mindenki gondolatai Zsófi körül forogtak”

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány is a diagnózisra vár a tornász Kovács Zsófia esetében, akinek a párizsi olimpia csütörtök esti pódiumedzésén sérült meg a térde.

A szakember az M4 Sporton elmondta, a háromszoros Európa-bajnok sportoló megcsinálta a gyakorlatát, és ők edzőjével, Trenka Jánossal a leérkezésnél sem láttak semmi problémát, de „ez egy olyan sérülés, ami mindannyiukat elgondolkoltatja”.

Draskóczy hozzátette, mivel a másik két ötkarikás magyar résztvevő, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge végignézte az egész esetet, „elő kellett venni a sportpszichológiát”, hogy csak magukra koncentráljanak.

„Csenge szintén bokafájdalommal küzd, de mindkét tornászunk a lehető legjobban teljesítette a pódiumedzését, hozták, megcsinálták, amit meg kellett, de mindenki gondolatai Zsófi körül forogtak” – mondta a szövetségi kapitány.

Kovácsnak – akire pénteken (ma) délelőtt MRI-vizsgálat vár – szeptemberben elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi világbajnokságon. A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult, Székely Zója viszont mindegyiken ott volt.

A magyar szövetség válogatási elvei szerint azonban kettejük között június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemáskorláton dőlt el a nem névre szóló olimpiai kvóta. A román fővárosban a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot, Kovács csak első számú tartalék volt, végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt.

Székely korábban az M1-en arról beszélt, hogy tartalékként készül az ötkarikás játékokra, és tudomása szerint a becserélésének nincs időkorlátja.

A magyar csapatot a férfiaknál még Mészáros Krisztofer erősíti. A férfi selejtezőt szombaton, a nőit vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 10:06
×
×
×
×