eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kozák: „Mindegyik aranynak megvan a maga varázsa”

Az Újpest kajakozója, Kozák Danuta a riói olimpián győztes négyes tagjaként begyűjtötte harmadik, pályafutása során pedig ötödik ötkarikás aranyérmét. Az InfoRádiónak adott interjúban elmondta: amióta összeállt a négyes, most teljesítették a legjobb pályát.

Kozák Danuta a futam után még realizálni sem tudta, mekkora különbséggel nyerték meg a női kajak négyes 500 méteres versenyét.

"Éreztem, hogy a hajót és a mezőnyt is uraljuk, bár lehet, hogy tévedek, mert nem láttam messzire. Mindent megcsináltunk, amit gyakoroltunk. Sőt, talán ez volt a legjobb pályánk, tehát az időzítés is remekül sikerült” – vágott bele az értékelésbe a MOL-csapat tagja, aki újabb sikerével beérte a szintén ötszörös olimpiai bajnok tornász Keleti Ágnest és az úszó Egerszegi Krisztinát is azután, hogy már csütörtökön minden idők legeredményesebb magyar kajakozója lett az olimpiai eredmények alapján.

Szabó Gabriellával alkotott párosa a keddi futamon még szoros csatában diadalmaskodott, az egyesben azonban fölényesen verte a mezőnyt, majd zsebelte be a negyedik aranyérmét.

Az Újpest ötszörös olimpiai bajnoka nem tesz különbséget a Rióban megszerzett három aranyérme között.

"Mindegyiknek megvan a maga csodája, a maga varázsa. Jó volt versenyezni Rio de Janeiróban, ezért pozitív élményekkel gondolok majd vissza rá, holott nem volt egy kifejezetten jó a versenypálya" – jegyezte meg az InfoRádiónak.

Az ötkarikás játékok előtt kitűzte maga elé, hogy mindhárom számban a dobogó tetejére akar felállni, de csak lépcsőzetesen kívánta elérni a célját. Mégis hihetetlennek tartja, hogy a riói játékok előtt még kétszeres, a gyorsasági kajak-kenu futamok után pedig ötszörös olimpiai bajnoknak vallhatja magát.

"Nem biztos, hogy az ember élete végéig ezzel a titulussal akar élni. Egyelőre nem érzem azt, hogy bármi jelentősége lenne. Most örülök, hogy élvezem a mozgást és kajakozhatok tovább" – jegyezte meg Kozák Danuta.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×