eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk

Faragó Tamás: férfiasan nőiesek az ausztrál lányok

Magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazdák ellen, de az olimpia igazából a negyeddöntővel kezdődik - értékelte a brazilok elleni mérkőzést Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

Faragó Tamás úgy látta, a férfi válogatott egyre jobban játszik, de mint hozzátette, ez nem jelent semmit, mert ahogy korábban az InfoRádióban hangsúlyozta, az olimpia a negyeddöntővel kezdődik.

„Miután kialakult a negyeddöntő mezőnye, kedden kezdődik a férfi válogatott számára az olimpia.”

A női vízilabda válogatott az utolsó csoportmeccsen 11:6-ra kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól, Faragó Tamás szerint ez papírforma volt. Bár hozzátette, a gólkülönbség talán túl nagy.

„Számítottunk a vereségre, de jobban örültünk volna párgólos vereségnek. Ennek ellenére a magyar női válogatott nem játszott alárendelt szerepet, az az erővízilabda, amit az amerikai nők mutattak, miután a mi lányaink csinosak és ügyesek, nem fizikai erővel próbálják a vízilabdát megoldani, nehéz volt” - értékelte Faragó Tamás.

Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó hozzátette, az olimpia a nőknél is a negyeddöntőnél kezdődik, és remélhetőleg az ausztrálok ellen mutatják a legjobb arcukat a lányok.

Az olimpiai bronzérmes csapat elleni hétfő esti negyeddöntőről Faragó Tamás úgy fogalmazott: „az ausztrálok nem olyan erősek, mint az amerikai. Az ausztrál női vízilabda férfiasan nőies: nagyon kemények, verekedősek és agresszívak. Valahogy mindig az jut eszembe, hogy teljesen természetes, hogy Ausztráliában a nők együtt piálnak a férfiakkal a kocsmában, ez a fajta mentalitás a megmutatkozik a vízben is, ugyanakkor rendkívül szellemes vízilabdát játszanak. Ausztráliában egészen mást gondolnak a vízilabdáról, mint Európában és ennek megfelelően nem olyan könnyű taktikailag felkészülni ellenük” - emelte ki az olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×