eur:
394.14
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Cseh László talán még javíthat

Pénteken helyi idő szerint hajnali három órakor került ágyba Cseh László, akinek ezek után 19 órája maradt a pihenésre és a felkészülésre a 100 méteres pillangóúszás döntője előtt. Délelőtt még egy könnyű edzést tartott a 200-as távon érem nélkül maradt versenyzőjének Plagányi Zsolt, aki immár másfél éve azt hangsúlyozza, hogy a közös munkájukban a mentális felkészítés az egyik legfontosabb elem. Olykor pedig egyenesen a legfontosabb – írja a FINA Világbajnokság 2017 szervezőbizottsága.

„A rajtot, az első 50-et és a fordulót iskoláztuk, mert ezeken áll és bukik a közös álmunk beteljesülése. Ha elég erős a kezdés, minden megtörténhet, de hogy mi minden, azt most természetesen nem sorolnám" – nyilatkozta Plagányi Zsolt a BP2017 Médiának.

Közösségi oldalak amerikai- szingapúri – dél-afrikai befutót tartanak a legvalószínűbbnek, ami nevekre lefordítva azt jelenti, hogy az amerikai Phelps megszerezheti a 23. olimpiai aranyérmét, a legjobb idővel (50.83-mal) döntőbe jutó Schooling viheti el az ezüstöt, Le Clos pedig csak a dobogó harmadik fokára állhat fel.

Plagányi úgy gondolja, hogy ebből a hármasból egy versenyző kieshet és a helyét Cseh László foglalhatja el. Bármi is történt a 200 pillangón, bármennyire is megviselte Lacit az, hogy világranglista vezetőként a hetedik helyen ért a célba.

„Pontosan úgy kellene úsznia, se jobban, se rosszabbul, ahogy a májusi londoni Európa-bajnokság döntőjében, ahol 50,86 mp volt a győztes ideje. Ez a teljesítmény most is benne van, a kunszt az, hogy ezt a tudást abban a nem egészen egy percben a felszínre tudja hozni. A táv rövidebb, a teher kisebb a vállán, a szerencsefaktor viszont magasabb, mert a 100 méteren nem lehet taktikázni, csak úszni teljes erőből. " – folytatta az egri úszóklub mestere.

Egy magát megnevezni nem kívánó szakember szerint csak és kizárólag a „Phelps-fóbia" lehet Cseh László elbizonytalanodásának az oka. Szerinte a magyar úszófenomén jobban nem is készülhetett volna fel 2008-ban a pekingi olimpiára, ahol Európa-rekordokat döntögetve is azzal kellett szembesülni, hogy még nála is van egy jobb. Michael Phelps. Négy évvel később Londonban figyelmetlenül, vagy rosszul taktikázva egyetlen hellyel és egy századdal maradt le a döntőről. Aki onnan kiszorította, azt úgy hívták, hogy Michael Phelps. A történet harmadik, immár Rióban íródó történetének Cseh Lászlót is érintő fejezetét ki más írhatta volna, mint Michael Phelps.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×