eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szívszorító vallomás London magyar olimpiai bajnokától, aki most nem utazhat Rióba

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián itthonról szurkol Rióban induló tornásztársainak, Hidvégi Vidnek és Kovács Zsófiának, közben pedig gőzerővel edz.

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián itthonról szurkol Rióban induló tornásztársainak, Hidvégi Vidnek és Kovács Zsófiának, közben pedig gőzerővel edz. A világbajnok az elmúlt időszakban délelőttönként a Tornacsarnokban készült, míg délutánonként gyógytornára, kezelésre vagy kondiedzésre járt.

A válla teljesen jól van, így jövő héttől megkezdi a napi két tréninget. Hivatalosan a 2017-es Európa-bajnokságra és világbajnokságra koncentrál, de ha az idei esztendő második felében már lesz megfelelő lólengés-gyakorlata, akkor nem kizárt, hogy már idén indul versenyen.

A Rióban szereplő tornászoknak, az olimpiai 8. helyzett Hidvégi Vidnek és az Eb-5. helyezett Kovács Zsófiának nagyon szurkol, Hidvégivel együtt készültek a Tornacsarnokban, szerinte jó formában van, hibátlanul tudja gyakorlatát, ha a döntőbe bekerül, akkor ott már bármi lehetséges. Kovácsot nagyon szimpatikus versenyzőnek tartja, alázatos tornász, a jövő benne van.

A lólengés olimpiai aranyesélyeit latolgatva a magyar Európa-bajnok úgy véli, két angol riválisa közül áll majd valamelyikük a dobogó tetejére. Véleménye szerint a 2015-ös világbajnok Max Whitlock gyakorlata látványosabb, de a londoni olimpia ezüstérmesének, Louis Smith-nek még mindig nagyobb neve van, ugyanakkor az idei Európa-bajnok, az örmény Harutyum Merdinjan is okozhat meglepetést- olvasható a MOB honlapján.

„Nagyon furcsa, hogy láttam elutazni azokat a versenyzőket, a barátaimat, akikkel négy évvel ezelőtt kint voltam Londonban. Szerintem a teljes magyar csapat nagyon erős, én úgy vélem, akár 11 magyar arany is összejöhet Rióban. Ahogy közeledik a verseny, úgy szorul össze a szívem, hiszen négy éve augusztus 5-én a nyakamban lógott az aranyérem, most pedig a megnyitó lesz akkor, de nem kesergek, ennek így kellett lennie. Úgy gondolom, Vid teljes mértékben felkészült, nagyon remélem, hogy bejut a döntőbe, ott pedig bármi lehet, akár egy dobogó közeli helyezés is” - nyilatkozta az olimpiai bajnok Berki Krisztián.

A magyar tornászok programja (helyi idő szerint):

08.04. csütörtök női pódiumedzés 11.30-13.00

08.06. szombat férfi selejtező 14.30-17.00

08.07. vasárnap női selejtező 11.30-13.00

08.11. csütörtök női egyéni összetett döntő 16.00-17.55

08.14. vasárnap szerenkénti döntők (magyar szempontból érdekes lehet: férfi lólengés, női felemáskorlát, ugrás) 14.00-17.00

(MOATSZ, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×