eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Olimpia: 270 orosz sportoló vehet részt a pénteken kezdődő játékokon

Az utolsó indulási engedélyek kiosztása után eldőlt, hogy mintegy 270 orosz sportoló vehet részt a pénteken kezdődő Rio de Janeiró-i olimpián.

A nyitóünnepség előtt egy nappal hét sportágban - ökölvívásban, cselgáncsban, sportlövészetben, teniszben, kézilabdában és röplabdában - összesen csaknem 80 versenyző kapott zöld utat a NOB különbizottságától. Az orosz olimpiai bizottságot vezető Alekszandr Zsukov számításai szerint így 270-re nőtt a riói indulók száma.

A NOB-grémium az előzőleg a vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) által kizárt Vlagyimir Morozovnak és Nyikita Lobincevnek is megadta az engedélyt.

Július 18-án hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését, amely államilag irányított doppingolással vádolta Oroszországot. A jelentés nyomán a WADA azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy a teljes orosz csapatot zárja ki a riói játékokról. A szervezet végrehajtó testülete azonban július 24-én úgy döntött, hogy nem így jár el, de a részvételhez az orosz versenyzők mindegyikének egyéni engedélyre van szüksége sportágának nemzetközi szövetségétől.

Később bejelentették, hogy a legvégső szót az érintettek olimpiai indulásáról a NOB háromfős bizottsága mondta ki. A grémiumot a sportolói bizottság előző vezetője, a német Claudia Bokel, valamint az orvosi bizottságot irányító török Ugur Erdener és a spanyol ifj. Juan Antonio Samaranch alkotta.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×