eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bomba meglepetés: Wales 3-1-re megverte a belgákat

Noha a belga válogatott gyorsan vezetést szerzett a walesiek ellen Lille városában, a stadionban és a stadionon kívül százezer belga döbbenten látta, hogy a brit ellenfél 3-1-re fordít, s bejut az elődöntőbe.

A walesiek mindössze egy cserét hajtottak végre a legutóbbi mérkőzésük óta, a centerposztra Robson-Kanu került. A tizenegyük: Hennessey – Chester, A. Williams, N. Taylor, B. Davies – Gunter, Allen, Ledley – Ramsey, Bale – Robson-Kanu. A belgák névsora: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku – Nainggolan, Witsel – Carrasco, De Bruyne, Hazard – R. Lukaku. 

A hatodik-hetedik percben, 120 másodpercben négy gólszerzési lehetősége is adódott a belgáknak. Az első akcióban Carrasco, Meunier és Hazard próbálkozott, a walesiek hősiesen védekeztek. A következőnél Romelu Lukaku lemaradt a labdáról. 

A 13. percben Nainggolan 20 méterről óriási gól lőtt a kapu jobb oldalába. 1-0 a belgáknak. 

A walesiek 2 perc 41 másodpercet játszottak eddig a tornán hátrányban, most hosszabb ilyen periódus vár rájuk a játék eddigi képe alapján. 

Noha a belgák uralták a játékot, a 26. percben csak Courtois bravúrja akadályozta meg az egyenlítést. Taylor közeli kísérletét hárította. 

A 31. percben egy szöglet után az üresen hagyott Ashley Williams fejessel kiegyenlített, 1-1.

Gareth Bale a szólója végén lőtt, Thibaut Courtois védett. 

Némi (?) meglepetésre a félidő vége is inkább a walesieké volt. 

A belgák a második félidő elején is gyorsan helyzetbe kerültek, de Meunier beadása után Romelu Lukaku a jobb alsó sarok mellé csúsztatta a labdát. 

Két perccel később Edin Hazard szinte lemásolta a magyaroknak lőtt gólját, de 20 centit tévesztett.

Az 55. percben gyönyörű góllal került előnybe Wales. Robson-Kanu úgy vette át a labdát a tizenegyespont környékén, hogy azzal három védőt is becsapott. Utána pedig könnyed mozdulattal helyezett a hálóba. 2-1-re vezet a walesi csapat. 

A következő félórát végigtámadta a belga együttes, előbb Fellaini került helyzetbe, majd a televíziós felvételek szerint Romelu Lukaku egy kapuközeli szabadrúgást, Radja Nainggolan egy tizenegyest nem kapott meg. 

A 88. percben Vokes tökéletes fejessel vette be Courtois kapuját, s ezzel eldőlt: Wales – az első nem angol, de brit csapatként – elődöntőt játszhat egy világ-, vagy Európa-bajnokságon. Ellenfele a portugál legénység lesz. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×