eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szentpétervár, 2018. július 3.A gólszerző svéd Emil Forsberg (j) ünnepel a német Yann Sommer kapuja előtt a Svédország - Svájc mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Szentpéterváron 2018. július 3-án. (MTI/AP/Darko Bandic)
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

A svédek a nyolc között

Svédország bejutott a negyeddöntőbe az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, mivel 1-0-ra győzött Svájc ellen.

Mindkét együttes nélkülözött játékosokat eltiltás miatt: a svéd válogatottból Sebastian Larsson, míg a svájciból a csapatkapitány Stephan Lichtsteiner és Fabian Schär hiányzott.

A svédek nyomásával és letámadásaival indult a találkozó, ezt tíz perc elteltével svájci mezőnyfölény követte. Félóra múltán Sommer mutatott be nagy védést Berg lövésénél. A lassan csordogáló játék a hajrája kissé magasabb iramúvá vált, mindkét kapunál alakultak ki helyzetek, de a svájci háló előtt Ekdal, a svéd előtt Dzemaili hibázott a befejezésnél, így gól nélkül vonulhattak szünetre a felek.

Szentpétervár, 2018. július 3.
A svéd Emil Forsberg (k) gólt rúg a Svédország - Svájc mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Szentpéterváron 2018. július 3-án. (MTI/AP/Efrem Lukackij)
A svéd Emil Forsberg lövése megpattant egy védőn (MTI/AP/Efrem Lukackij)

A fordulást követően is a svájciak voltak kezdeményezőbbek, vezetést azonban a skandinávok szereztek egy szerencsés, megpattanó találattal az addig keveset mutató és sokat hibázó Forsberg révén. A hátrányba került svájci válogatott nyomás alá helyezte ellenfele kapuját, de nem volt sok ötlete. A legnagyobb veszélyt Olsen kapujára Seferovic fejese jelentette a ráadásban, ám a svéd hálóőr biztosan hárított. A svájciak kitámadását kihasználva a svédek egy veszélyes kontra nyomán emberelőnybe kerültek. Bár a szabadrúgásból a 32. születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Toivonen nem talált be - a kapus kiöklözte a labdát -, így is a legjobb nyolc közé jutott a svéd együttes, melynek ellenfele a szombati, szamarai negyeddöntőben a Kolumbia-Anglia párharc továbbjutója lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×