eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Rosztov-na-Donu, 2018. június 26.A horvát Milan Badelj (j), miután gólt rúgott az Izland – Horvátország mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Rosztov-na-Donuban 2018. június 26-án. (MTI/EPA/Háled el-Fiki)
Nyitókép: Háled el-Fiki

Véget ért az izlandi csoda

A horvát válogatott 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot kedden az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a D csoportjában, így százszázalékos mérleggel jutott tovább, és a nyolcaddöntőben a dánokkal találkozik.

A már továbbjutott horvátok tartalékos felállásban vágtak neki a mérkőzésnek, az előző találkozó - a négy éve ezüstérmes argentinok felett aratott 3-0-s siker - kezdőjéhez képest kilenc változás történt. Csupán Modric és Perisic volt ott a kezdő sípszónál a szigetországiak ellen, akiknek három pontra volt szükségük a nyolcaddöntőhöz a másik találkozó számukra kedvező végkimenetele mellett.

A horvátok jelentős, ám meddő fölényével indult az összecsapás, fél óra elteltével több mint 70 százalékban volt náluk a labda, ám kapura nem törtek. Az első félidő utolsó negyedórájában viszont az izlandiak komoly nyomást gyakoroltak az ellenfél kapujára, több veszélyes helyzet is kialakult a horvát tizenhatoson belül.

A fordulást követően vezetést szerzett a horvát együttes, egy felpattanó labdát Badelj lőtt be magabiztosan. Emellett mindkét fél a keresztlécet találta el egy ízben, s a kapusokat is foglalkoztatták a csapatok. A játékrész első húsz perce után újra állandósult a horvát fölény, ám büntetőből egyenlítettek az izlandiak Gylfi Sigurdsson révén, aki Nigéria ellen elhibázott egy tizenegyest.

A folytatásban is támadtak a lelkes, ám egyre fáradtabb izlandiak, ám a végén a horvátok megszerezték a győztes gólt: egy labdaszerzés után Perisic éles szögből talált be. Ezzel szertefoszlottak a továbbjutásról szőtt halvány izlandi álmok.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×