eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Szamara, 2018. június 21.A dán Christian Eriksen ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Dánia - Ausztrália mérkőzésen a Szamara Arénában 2018. június 21-én. (MTI/AP/Martin Meissner)
Nyitókép: Martin Meissner

Dinamikus meccsen őrizték meg veretlenségüket a dánok

Megőrizte veretlenségét a dán labdarúgó-válogatott, mivel az oroszországi világbajnokságon 1-1-es döntetlent játszott Ausztrália csapatával csütörtökön a C csoport második fordulójának szamarai mérkőzésén.

Az első mérkőzésükön nyertes dánok kezdték jobban az összecsapást, Eriksen szép találatával már a hetedik percben megszerezték a vezetést. A Tottenham középpályásának ez volt legutóbbi nyolc válogatott fellépésén a kilencedik gólja.

A folytatásban is az európai csapat maradt a kezdeményezőbb, de a félidő második felére az ausztrálok is egyre több veszélyes akciót vezettek. Egyenlíteniük - csakúgy, mint az első fordulóban a francia válogatott ellen - Jedinak büntetőjével sikerült, így Kasper Schmeichel 571 perc után kapott gólt a dánok kapujában állva.

Szamara, 2018. június 21.
Az ausztrál Mile Jedinak (b) ünnepel csapattársaival, miután büntetőrúgásból gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Dánia - Ausztrália mérkőzésen a Szamara Arénában 2018. június 21-én. (MTI/AP/Gregorio Borgia)
Az ausztrál Mile Jedinak (b) szerezte büntetőrúgásból az egyenlítő gólt. (MTI/AP/Gregorio Borgia)

A fordulás után is élvezetes, jó tempójú maradt a mérkőzés, amelyen mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek, de egyik fél sem tudta megszerezni a győzelmet jelentő találatot.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×