eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyizsnij Novgorod, 2018. június 21.Wilfredo Caballero argentin kapus nem tudja kivédeni a horvát Luka Modric (b) lövését a Horvátország – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában Nyizsnij Novgorodban 2018. június 21-én. (MTI/EPA/Vaszil Donev)
Nyitókép: Vaszil Donev

Nem kaptak gólt Messiéktől a horvátok

A horvát válogatott 3-0-ra legyőzte az argentin együttest Nyizsnyij Novgorodban csütörtökön az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második fordulójában, így biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.

Az első félidőben a sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, ám amikor a támadók bátran letámadták a védőket, akkor mindkét oldalon azonnal izgalmas helyzetek adódtak. Erre azonban ritkán vállalkoztak, a két csapat számára a biztonság volt a legfőbb szempont. Az argentinok jobban megbecsülték a labdát ellenfelüknél, de a horvátok célirányosabb futballja több ígéretes lehetőséget eredményezett. Utóbbiaknál Mandzukic kétszer, Rebic egyszer veszélyeztetett, míg az argentinok Meza és Pérez révén kétszer kerültek gólhelyzetbe. A dél-amerikai támadósor kulcsemberei, Messi és Agüero a játékba is ritkán csatlakoztak be.

A második játékrész elején kapushibából Rebic vezetést szerzett a horvátoknak. A hátrányba került argentinok két cserével frissítettek, de tíz perc is eltelt, amíg mezőnyfölényt harcoltak ki. A horvátok ekkor megelégedtek a játék rombolásával, az argentinok lendülete pedig hamar elveszett. Horvátország a folytatásban kontrákat vezetett, az egyikből Modric távoli lövésének köszönhetően megduplázta az előnyét, majd a ráadásban egy újabb gyors akció végén Rakitic volt eredményes.

A horvátok utolsó cserejátékosa, Vedran Corluka 100. alkalommal lépett pályára a válogatottban. A házigazda orosz, valamint az uruguayi és a francia együttest követően a horvátok negyedikként jutottak be a tizenhat közé.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×