eur:
392.62
usd:
367.59
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Moszkva, 2018. június 20.A portugál Cristiano Ronaldo ünnepel, miután gólt szerzett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Portugália - Marokkó mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 20-án. (MTI/AP/Francisco Seco)
Nyitókép: Francisco Seco

Ronaldo rekorder lett, a portugálok kiizzadták a sikert

Az Európa-bajnok portugál válogatott 1-0-ra legyőzte a marokkói csapatot a labdarúgó-vb B csoportjának második fordulójában. Cristiano Ronaldo ismét bombaformában, Marokkó pedig hiába küzdött nagyot, biztosan kiesik.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a portugálok számára, ugyanis egy szögletet követően a marokkói védők éppen a rivális legjobbjáról feledkeztek meg teljesen, Ronaldo öt méterről fejjel nem is hibázott. Ezzel megdöntötte Puskás Ferenc Európa-rekordját, a Real Madrid támadója már 85 válogatottbeli gólnál jár. Ronaldo a spanyolok elleni első mérkőzésen háromszor is eredményes volt, akkor érte be az addigi csúcstartó, 84 gólos Puskást.

Ezt követően az Európa-bajnok átadta a területet az észak-afrikai csapatnak, amely veszélyes támadásokat vezetett, de csak kisebb helyzetekig jutott, gólig nem. Sőt, a szünet előtt Guedes megduplázhatta volna a portugálok előnyét, ám a marokkói kapus bravúros reflexmozdulattal hárított.

A második félidő egy csúnyán elrontott Ronaldo-lövéssel indult, ezt követően viszont ismét a marokkóiak irányítottak, Rui Patricio bravúros védései akadályozták meg az egyenlítő találatot. Az afrikai csapat nagy erőkkel rohamozott egészen a lefújásig, de hiába próbálkozott rendületlenül, nem sikerült betalálnia, így biztosan búcsúzik a csoportkör után, míg - ha nehezen is, de - Portugália megszerezte első győzelmét a vb-n.

Marokkó 19 veretlen mérkőzéssel érkezett az oroszországi tornára, amelyen második vereségével az első búcsúzó lett annak ellenére, hogy az Irántól és Portugáliától elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával is fölényben futballozott.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×